Όταν ο Βίλντερς γύριζε ντοκιμαντέρ μίσους κατά των μουσουλμάνων

Τον αποκαλούν Ολλανδό κήρυκα του μίσους

Ο Γ.Βίλντερς είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις ισλαμοφοβικές του απόψεις. Ο Ολλανδός υποψήφιος για τον πρωθυπουργικό θώκο έχει προτείνει επανειλημμένα την απαγόρευση του Κορανίου στην Ολλανδία, χαρακτηρίζοντάς το «φασιστικό βιβλίο». Έχει γυρίσει μάλιστα ακόμη και σχετικό ντοκιμαντέρ.

Με την επίθεση στους δίδυμους πύργους ξεκινά η ταινία μικρού μήκους του Γ.Βίλντερς, με τίτλο «Φίτνα» που στα αραβικά σημαίνει πόλεμος ή διχασμός. Μέσα σε 15 λεπτά, ο Ολλανδός αρχηγός του ξενοφοβικού αντι-Ισλαμικού κόμματος για την Ελευθερία, δείχνει τη βία στην οποία παρακινεί κατά τον ίδιο, το Κοράνι.

Μετά την κυκλοφορία του φιλμ το 2009, η Βρετανία απαγόρευσε την είσοδο του Ολλανδού ακροδεξιού στο έδαφος της και ο ίδιος παραπέμφθηκε σε δίκη, με την κατηγορία της υποκίνησης θρησκευτικού και φυλετικού μίσους. Αθωώθηκε από δικαστήριο του Άμστερνταμ στις 23 Ιουνίου 2011. Η Αλ Κάιντα τότε επικήρυξε τον Βίλντερς .

Τον αποκαλούν Ολλανδό κήρυκα του μίσους. Ο Γ.Βίλντερς, αποκαλεί τους Μαροκινούς μετανάστες «αποβράσματα» και ως πολέμιος του Ισλάμ θέλει να κλείσει κάθε τζαμί στην Ολλανδία. Αρκετοί τον χαρακτηρίζουν ως τον Ντόναλντ Τραμπ της Ευρώπης. Πιστεύει πως η μετανάστευση Μουσουλμάνων στην χώρα του πρέπει να σταματήσει και οι ήδη εγκατεστημένοι μετανάστες πρέπει να πληρωθούν για να φύγουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top