ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά από βομβιστική επίθεση σε δικαστήριο- Τα πάντα γέμισαν αίμα

Η επίθεση συμπίπτει με την επέτειο της "Αραβικής Άνοιξης"- Πρώτη Ανάρτηση 15-03-2017 14:04

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κεντρικό κτήριο των δικαστηρίων της συριακής πρωτεύουσας, της Δαμασκού.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ένας στρατιωτικός ανατινάχθηκε μέσα στο χώρο του δικαστηρίου, στην κεντρική περιοχή της Δαμασκού, Χαμίντιγια.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας λένε ότι ο δράστης ανατινάχτηκε στις 13:20 (τοπική ώρα), την ώρα που οι φύλακες προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου.

Ένας ρεπόρτερ του πρακτορείου AFP είπε ότι είδε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έξω από τα κτήρια.

Ο δικαστικός Αχμέτ αλ-Σαγίντ είπε στην τοπική τηλεόραση ότι το σημείο της έκρηξης ήταν γεμάτο με δικηγόρους, δικαστές και πολίτες. Ένας από τους δικηγόρους, μάλιστα, είπε ότι «τρομοκρατηθήκαμε από τον ήχο της έκρηξης, γιατί ήταν απίστευτος! Τρέξαμε να βρούμε καταφύγιο στη βιβλιοθήκη, στον ψηλότερο όροφο του κτηρίου. Τα πάντα είχαν γεμίσει αίμα!».

Η επίθεση ήρθε μαζί με την 6η επέτειο της αρχής της επανάστασης κατά του Προέδρου Μπασάρ αλ- Άσσαντ.

Η επανάσταση που ξεκίνησε ως «Αραβική Άνοιξη» εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικά βίαιο πόλεμο, με πολλούς εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με ακτιβιστές, κατά την επανάσταση αυτή έχουν σκοτωθεί πάνω από 320.000 άνθρωποι.

Το προηγούμενο Σάββατο έγιναν άλλες δυο επιθέσεις στη Δαμασκό, που σκότωσε πάνω από 40 ανθρώπους, κυρίως προσκυνητές από το Ιράκ που επισκέφθηκαν το αρχαίο νεκροταφείο της Παλιάς Πόλης. Για τις επιθέσεις αυτές ευθύνονταν τα μέλη της ομάδας Ταρίρ αλ-Σαμ, που συνδέονται άμεσα με την Αλ Κάιντα.

Για την επίθεση στο δικαστήριο, δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη ευθύνης.

 

Και δεύτερη επίθεση

 

Σύμφωνα με το BBC, αστυνομικοί κυνήγησαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, που επιχείρησαν να ανατιναχτούν αμέσως μετά την επίθεση στο δικαστήριο. Ένας από τους τρομοκράτες μπήκε σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Ραμπγουέχ, περίπου 2 χιλιόμετρα από το δικαστήριο, κι ενεργοποίησε εκεί τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός τραυματιών και νεκρών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top