Γέμισε το Twitter hashtag «Ναζί Γερμανία», «Ναζί Ολλανδία»! Χάκαραν λογαριασμούς οργανισμών και ποδοσφαιρικών ομάδων

Ξεκίνησε ηλεκτρονικό πόλεμο ο Ερντογάν

Γέμισε το Twitter hashtag «Ναζί Γερμανία», Ναζί Ολλανδία

Μετά τον πόλεμο προκλητικών δηλώσεων και κυρώσεων μεταξύ Άγκυρας, Ολλανδίας και Γερμανίας, τώρα υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησαν και ηλεκτρονικό πόλεμο, χακάροντας πολλούς λογαριασμούς διεθνών οργανισμών, ΜΜΕ ακόμα και ποδοσφαιρικών ομάδων κατακλύζοντας το Twitter με τα  hashtags «Ναζί Γερμανία», «Ναζί Ολλανδία».

Οι Τούρκοι χάκερς έβαλαν το σύμβολο της σβάστικας σε δεκάδες λογαριασμούς και φυσικά τα συγκεκριμένα hashtags.

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στην Ολλανδία, η πρώτη από τις τρεις κρίσιμες που θα ζήσει η Ευρώπη τους επόμενους μήνες, υποστηρικτές του Ερντογάν χάκαραν δεκάδες λογαριασμούς στο twitter, βάζοντας το σύμβολο της σβάστικας και κατηγορώντας Γερμανούς και Ολλανδούς ως ναζί!

Ανάμεσα στους λογαριασμούς που χακαρίστηκαν είναι του Bloomberg, του BBC, του Forbes, του Reuters Ιαπωνίας, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Unicef USA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας.

Στους λογαριασμούς αυτούς εμφανίστηκαν μηνύματα στα τουρκικά που ξεκινούν με τη σβάστικα και τα hashtag «Ναζί Γερμανία», «Ναζί Ολλανδία», ενώ οι χάκερς έγραψαν «θα σας δούμε στις 16 Απριλίου» και χαρακτηρίσουν την κυβερνοεπίθεση αυτή «μικρό οθωμανικό χαστούκι».

Αρκετά μάλιστα από αυτά συνοδεύονται από ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ερντογάν.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και το BBC Βόρειας Αμερικής κατέβασαν τα συγκεκριμένα μηνύματα και ευχαρίστησαν του ακολούθους τους που τους ειδοποίησαν εγκαίρως, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top