ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ στη Δαμασκό-Πάνω από 70 νεκροί μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση

Στόχος ήταν οι προσκυνητές

ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ στη Δαμασκό-Πάνω από 70 νεκροί μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση

Σε τουλάχιστον 70 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τη διπλή βομβιστική επίθεση που είχε στόχο Ιρακινούς σιίτες προσκυνητές στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού, σε μια από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Συρίας κατά τον εξαετή πόλεμο στην χώρα.

«Υπήρξε τουλάχιστον ένας βομβιστής - καμικάζι που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε», στην επίθεση που συνέβη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Δαμασκού, τόνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμντέλ Ραχμάν.

Η επίθεση σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στον οποίο είχαν μεταφερθεί οι προσκυνητές για να επισκεφθούν το γειτονικό κοιμητήριο Μπαμπ αλ-Σαγίρ, που έχει πάρει το όνομά του από μία από τις επτά πύλες της Παλιάς Πόλης της Δαμασκού. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά την πρώτη, προκαλώντας θύματα μεταξύ των περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν - εκ των οποίων 47 προσκυνητές, κυρίως Ιρακινοί σιίτες και 12 στρατιώτες του συριακού καθεστώτος, ενώ «δεκάδες είναι οι τραυματίες, μερικοί σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο πρώην κλάδος της αλ-Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση καμικάζι στη Δαμασκό

Το Μέτωπο Φάτεχ αλ-Σαμ, πρώην Αλ-Κάιντα στη Συρία, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη διπλή επίθεση καμικάζι εναντίον σιιτών προσκυνητών που στοίχισε τη ζωή σε 74 ανθρώπους, με βάση τον πιο πρόσφατο απολoγισμό, στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού.

«Το Σάββατο (...) μια διπλή επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο ήρωες του ισλάμ (...) στην καρδιά της πρωτεύουσας Δαμασκού, προκαλώντας δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top