Με αντίποινα «με τους πιο σκληρούς τρόπους» απειλεί τώρα η Τουρκία την Ολλανδία

Υποδοχή… ήρωα στην Τουρκάλα υπουργό η οποία απελάθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης!

Με αντίποινα «με τους πιο σκληρούς τρόπους» απειλεί τώρα η Τουρκία την Ολλανδία

 Με αντίποινα «με τους πιο σκληρούς τρόπους»  απειλεί τώρα  ότι θα απαντήσει στις ενέργειες της Ολλανδίας η Τουρκία, στην οποία επέστρεψε η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά,  η οποία απελάθηκε από τις αρχές της χώρας όταν επιχείρησε χθες βράδυ να παρευρεθεί στο Ρότερνταμ σε συγκέντρωση οπαδών του Ερντογάν και οδηγήθηκε με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης στα σύνορα με την Γερμανία.      

Η Ολλανδία είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην επικράτειά της και  απαγόρευσε την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 «Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς τρόπους»  ανέφερε  σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ανακοίνωσή του, στην οποία πρόσθεσε ότι  «θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά».

 Η  Άγκυρα απάντησε ήδη αποκλείοντας την πρόσβαση στην ολλανδική πρεσβεία και το προξενείο «για λόγους ασφαλείας», όπως επικαλέσθηκε, χωρίς τα μέτρα να σταθούν ικανά όμως να αποτρέψουν επίθεση με… αβγά το βράδυ του Σαββάτου.

Επίσης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Άγκυρα «για κάποιο χρονικό διάστημα».

Υποδοχή ήρωα στην Καγιά στην Κωνσταντινούπολη και καταγγελίες για «οικτρή» συμπεριφορά των Ολλανδών

Η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά η οποία  επέστρεψε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη  κατήγγειλε τον «οικρό»  τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν στην Ολλανδία, απ' όπου απελάθηκε χθες Σάββατο. «Υποστήκαμε μια συμπεριφορά χυδαία και σκληρή» υποστήριξε η Καγιά. Πρόσθεσε ακόμα ότι «η συμπεριφορά αυτή απέναντι σε μια γυναίκα υπουργό είναι οικτρή», στις δηλώσεις της   ά από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου την υποδέχθηκε ένα πλήθος που κρατούσε τουρκικές σημαίες.

Στο μεταξύ διαδηλωτές κατέβασαν την ολλανδική σημαία από το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, όπως ανέφερε ανταποκρίτρια του AFP. Οι διαδηλωτές αντικατέστησαν την ολλανδική σημαία με μια τουρκική.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top