ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ Ο Τσαβούσογλου - Η Ολλανδία ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την προσγείωση του αεροσκάφους του!

Επέμεινε να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων στο Ρότερνταμ - Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία Α. Ανδρέου

Νέα τροπή παίρνει η διπλωματική διελκυστίνδα μεταξύ της Άγκυρας και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες  αντιτίθενται στην  πραγματοποίηση προπαγανδιστικών συγκεντρώσεων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης στις χώρες τους, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.     

Όπως έγινε γνωστό,  η ολλανδική κυβέρνηση  απαγόρευσε την προσγείωση της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επέμεινε να μεταβεί στο Ρότερνταμ, παρά την αντίθεσή της στην πρόθεσή του  να μιλήσει σε συγκέντρωση υποστήριξης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην πόλη.

Αλλά και ο δήμαρχος του Ρότερνταμ είχε ανακοινώσει,  επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας δεν μπορεί να κάνει εκστρατεία στην πόλη του,  προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη των εκεί Τούρκων,  εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου στην Τουρκία.

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης. Γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ολλανδίας.  

Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία Α. Ανδρέου “οι Ολλανδοί κινούνται σαν τους Ναζί”, είχε δηλώσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας πως “αν ακυρώσουν την πτήση μου θα υπάρξουν πολύ μεγάλες κυρώσεις από μας”. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top