ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΟΣ! Στο φως το άγαλμα του Φαραώ που "κοιμόταν" επί 3.000 χρόνια-ΒΙΝΤΕΟ

Αν αποδειχθεί πως ο κολοσσός ανήκει στον Ραμσή Β’ θα μεταφερθεί στην είσοδο του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Μία σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη που έγινε στο Κάιρο, προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό.

Αιγύπτιοι και Γερμανοί αρχαιολόγοι στο βυθό μίας φτωχογειτονιάς του Καΐρου, και πιο συγκεκριμένα στη συνοικία της Ματαρίγια, ανακάλυψαν ένα άγαλμα το οποίο είχε ύψος 8 μέτρα και το οποίο όπως πιθανολογούν είναι ο φαραώ Ραμσή Β’ ο οποίος κυβερνούσε την Αίγυπτο πριν από 3.000 χρόνια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων το άγαλμα αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα όλων των εποχών.

Οι αρχαιολόγοι αρχικά ανακάλυψαν το στήθος και το κάτω μέρος του κεφαλιού το οποίο πάνω είχε ένα στέμμα. Εντόπισαν επίσης το δεξί αυτί και το μάτι.

Αν αποδειχθεί πως ο  κολοσσός ανήκει στον Ραμσή Β΄, θα μεταφερθεί στην είσοδο του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου που θα ανοίξει τις πύλες του το 2018.

Αυτό που έκανε τους αρχαιολόγους να πιθανολογούν πως ο κολοσσός απεικονίζει τον Φαραώ, είναι επειδή ο ναός του ήλιου ιδρύθηκε από τον Ραμσή Β.Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ναούς στην αρχαία Αίγυπτο, σχεδόν διπλάσιος από εκείνον του Καρνάκ, αλλά καταστράφηκε κατά την ελληνορωμαϊκή περίοδο. Πολλοί οβελίσκοι του μεταφέρθηκαν στην Αλεξάνδρεια ή στην Ευρώπη ενώ οι ογκόλιθοι χρησιμοποιήθηκαν αργότερα στις οικοδομές, καθώς αναπτυσσόταν το Κάιρο.

Οι ίδιοι αρχαιολόγοι έκαναν και άλλες σημαντικές αποκαλύψεις όπως το άνω μέρος ενός ασβεστολιθικού αγάλματος του φαραώ Σέτι Β΄, του εγγονού του Ραμσή Β΄.

Ο  επικεφαλής της γερμανικής ομάδας της ανασκαφής, Dietrich Raue, ανέφερε πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν πως η Ηλιούπολη ήταν το μέρος όπου ζούσε  ο θεός του ήλιου, ο οποίος  δημιούργησε τον κόσμο στην Ηλιούπολη, στην Ματαρίγια. Αυτό είναι ό, τι λέω πάντα στους ανθρώπους εδώ όταν ρωτούν αν υπάρχει κάτι σημαντικό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top