«Είμαι ένοχος» παραδέχτηκε ο αρχηγός της ομάδας απόπειρας δολοφονίας Ερντογάν στην Μαρμαρίδα

«Προτιμώ να μείνω στη φυλακή 90 χρόνια παρά να παραδεχτώ ότι είμαι προδότης της πατρίδας»

Απόπειρα δολοφονίας Ερντογάν

Συμμετοχή και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη δίκη της Μαρμαρίδας για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του την 15η Ιουλίου ζήτησε ο δικηγόρος του κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Ο δικηγόρος του Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο πελάτης του θέλει να συμμετάσχει επειδή ήταν ο ίδιος προσωπικά στόχος. Πάντως κατά τη σημερινή δίκη ο αρχηγός της ομάδας που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι δεν ζητά να τον αφήσουν ελεύθερο και πως αποδέχεται ότι είναι ένοχος:

«Περιμένω τις αποδείξεις, περιμένω να δικαστώ ως κρατούμενος», ανέφερε. Είπε ωστόσο ότι δεν ανήκει στην οργάνωση FETO (κίνημα Γκιουλέν) και πως ακόμη και αν του ζητήσουν να παραδεχτεί ότι είναι FETΟ και να τον αφήσουν ελεύθερο, προτιμά να μείνει στη φυλακή 90 χρόνια παρά να παραδεχτεί ότι είναι προδότης της πατρίδας.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου συγκεντρώθηκε μια ομάδα 300 ατόμων η οποία κρατούσε τουρκικές σημαίες, πορτρέτο του Ταγίπ Ερντογάν. Άνοιξαν πανό που έγραφαν «η πατρίδα δεν διαμελίζεται, η προσευχή δεν σιωπά”», «Ό,τι και να γίνει δεν θα σταματήσουμε να τρέχουμε πίσω σου Ταγίπ Ερντογάν», «Θέλουμε θανατικη ποινή”».

Φώναζαν «θέλουμε θανατική ποινή» κρατώντας σκοινί στα χέρια τους. Κάποιοι προσπάθησαν να επιτεθούν στους κατηγορούμενους οι οποίοι μεταφέρονταν στο δικαστήριο αλλά τους εμπόδισε η αστυνομία. 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top