Γεύμα στον Λευκό Οίκο από τη Μελάνια για την Ημέρα της Γυναίκας- Το μενού, η διακόσμηση και οι λαμπερές προσκεκλημένες

Υπέρκομψη η Μελάνια μίλησε για τις ανισότητες των φύλων και την ελευθερία

H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, αποφάσισε να παραθέσει γεύμα στον Λευκό Οίκο, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Η Μελάνια φορούσε στο γεύμα ένα αμάνικο μαύρο φόρεμα και δέχτηκε πλήθος χειροκροτημάτων κατά την είσοδό της στην τραπεζαρία επίσημων δείπνων.

Στο γεύμα, που ήταν καλεσμένες μόνο γυναίκες, έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, η Πρώτη Κόρη, Ιβάνκα Τραμπ, η υπουργός παιδείας, Μπέτσι ΝτεΒος, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελιάν Κόνγουεϊ και η σύζυγος του αντιπροέδρου, Κάρεν Πενς. Τη γυναικεία συντροφιά «έσπασαν» μόνο δυο άντρες, ο Πρόεδρος Τραμπ, φυσικά, κι ο Αντιπρόεδρος Πενς. Ο Πενς, μάλιστα, έγραψε στο Twitter του ότι ευχαριστεί αυτές τις γυναίκες που δημιουργούν μονοπάτι προς ένα καλύτερο μέλλον.  

Το μενού είχε επιμεληθεί προσωπικά η Μελάνια, για να ευχαριστήσει τις καλεσμένες της και περιελάμβανε ντοματοσαλάτα με μοτσαρέλα, κοτόπουλο με θυμάρι, νιόκι από σπανάκι και μηλόπιτα με μέλι, όπως μετέδωσε το CNN, με τη συνοδεία λευκού κρασιού. Τα τραπέζια ήταν διακοσμημένα με μωβ λουλούδια, όπως τουλίπες, με την έντονη μυρωδιά των λουλουδιών να διαχέεται σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Η οικοδέσποινα ανέβηκε στο βήμα και μίλησε στις προσκεκλημένες της. Σύμφωνα, πάντα, με το CNN, η Μελάνια είπε ότι γνωρίζει από ισότητα, ελευθερία και υπευθυνότητα, καθώς είναι και η ίδια μετανάστρια. «Πρόκειται για ιδανικά στα οποία βασίστηκε αυτό το σπουδαίο έθνος και παλεύει γι’ αυτά, σε όλη την πορεία του».

Η Πρώτη Κυρία μίλησε επίσης για τις αδικίες και τη βία που υφίστανται οι γυναίκες παγκοσμίως και τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι ο τρόπος να προληφθεί η ανισότητα των φύλων, προσθέτοντας ότι προσφέρεται να βοηθήσει στη γεφύρωση του χάσματος.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top