Μακελειό στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ

Πάνω από 30 οι νεκροί

Μακελειό στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της αφγανικής πρωτεύουσας, ενώ ακολούθησε και ανταλλαγή πυροβολισμών. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στο νοσοκομείο ενώ τρία ακόμη άτομα με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες εισήλθαν στο κτίριο ντυμένοι γιατροί.

«Η επίθεση τελείωσε, όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν» ανακοίνωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι, έπειτα από έξι ώρες ανταλλαγής πυροβολισμών.

«Βρισκόμουν μέσα στο χειρουργείο όταν ένας από τους καμικάζι εισέβαλε ντυμένος με ιατρική ποδιά και με το όπλο του άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος μου. Έπεσα στο έδαφος κι ο ένοπλος πυροβόλησε έναν συνάδελφό μου. Κατάφερα να γλιτώσω χρησιμοποιώντας την έξοδο διαφυγής, η οποία ήταν κλειστή με ηλεκτροφόρα καλώδια», ανέφερε ο Αμπντούλ Καντίρ, γιατρός στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, παρά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του αφγανικού στρατού.

«Σε όλες τις θρησκείες το νοσοκομείο είναι ιερός χώρος. Αυτή η επίθεση είναι επίθεση κατά του Αφγανιστάν» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ασράφ Γκάνι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top