Βουλευτής στις ΗΠΑ προς μουσουλμάνους: "Χτυπάτε τις γυναίκες σας;"

Κόκκαλο έμειναν φοιτητές στην Οκλαχόμα

Βουλευτής στις ΗΠΑ ρώτησε μουσουλμάνους φοιτητές: "Χτυπάτ

Μουσουλμάνοι φοιτητές κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, όταν επισκέφτηκαν το γραφείο του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή της Οκλαχόμα, Τζον Μπένετ για να τον συναντήσουν. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο ετήσιων εκδηλώσεων για την Ημέρα των Μουσουλμάνων, που θέλει τα μέλη της κοινότητας να γνωρίζονται με τους βουλευτές της πολιτείας.

Το δισέλιδο, αυτό, ερωτηματολόγιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς περιείχε ερωτήσεις του τύπου αν οι πιστοί του Ισλάμ πρέπει να τιμωρούνται, αν θέλουν να ασπαστούν άλλη θρησκεία κι αν πρέπει να κυβερνούν τους μη μουσουλμάνους. Επιπλέον, κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση αν…χτυπούν τις συζύγους τους!

Το ερωτηματολόγιο έδωσε στους φοιτητές στέλεχος του γραφείου του βουλευτή την Πέμπτη, παρουσιάζοντάς το σαν προαπαιτούμενο για να συναντήσουν τον Μπένετ.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μπένετ, στην εφημερίδα Tulsa World, μέσω e-mail. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής υποστήριξε ότι επειδή το Κοράνι επιτρέπει στους μουσουλμάνους να χτυπούν τις γυναίκες τους «δεν σημαίνει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι χτυπάνε τις συζύγους τους», χωρίς, όμως, να απαντάει απάντησε στα επανειλημμένα αιτήματα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει περαιτέρω.

Το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) τόνισε ότι «αυτό που είναι το πλέον προκλητικό από τα ίδια τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν, είναι το γεγονός ότι μουσουλμάνοι πρέπει να απαντήσουν σε ένα θρησκευτικό τεστ προκειμένου να μπορέσουν να συναντηθούν με έναν βουλευτή της πολιτείας μας, σίγουρα δεν το κάνει αυτό στους χριστιανούς ή τους εβραίους».

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται θύελλα αντιδράσεων από απόψεις του Μπένετ σχετικές με το Ισλάμ. Σε ομιλία του το 2014, ο βουλευτής είχε πει ότι έχει διαβάσει το Κοράνι κι ότι το «90% του σχετίζεται με τη βία». Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι τον επικρίνουν για τις θέσεις του και τον αποκαλούν ισλαμοφοβικό. «Εάν είμαι ένας ισλαμοφοβικός που λέει την αλήθεια για το Ισλάμ τότε έχετε απόλυτα δίκιο» είχε τονίσει στην ομιλία του, σύμφωνα με την Tulsa World.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top