«Aτρόμητος» ο Ερντογάν: Τα βάζει και με τη Γερμανία-Έξαλλη μαζί του η Μέρκελ

Λίγο πριν το δημοψήφισμα, σέρνει στη μεγαλύτερη ομαδική δίκη που έγινε ποτέ στην Αγκυρα, 330 στρατιωτικούς-Πρώτη ανάρτηση:03-03-2017 13:00

Ο Ερντογάν, λίγο πριν το δημοψήφισμα, επιχειρεί να ανυψώσει το φρόνημα των οπαδών του, σέρνοντας στη μεγαλύτερη ομαδική δίκη που έγινε ποτέ στην Αγκυρα, 330 στρατιωτικούς.

Όπως θα δείτε και στο video, στις συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος, το εθνικό φρόνημα ανεμίζει σα λάβαρο. Η προεκλογική εκστρατεία έχει ακόμη και …γάμους, με μάρτυρες τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές και κουμπάρο τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ.

Το «ναι» πάει φυσικά και στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος που θα δώσει στον Ερντογάν υπερ-εξουσίες σουλτάνου:

«Εγώ λέω στους συμπολίτες μας: Μην πέσετε σε τέτοιο λάθος. Αν εγώ πω όχι η ψηφος μου θα πάει στο Καντίλ (στους κούρδους), αν πω όχι αυτή η χώρα θα πάει στην αστάθεια. Αν πω όχι η ψήφος μου θα πάει στο να χαθεί το κλίμα εμπιστοσύνης» λέει ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες.

Ερντογάν ο ατρόμητος- Τα βάζει ακόμη και με τη Γερμανία:

Έξαλλη η Ανγκελα Μέρκελ μετά τη σύλληψη δημοσιογράφου της Die Welt ο οποίος έχει γερμανική και τουρκική υπηκοότητα.

«Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.. γι'αυτό απόψε σκεφτόμαστε τον Ντενίζ Γιουτσέλ που κρατείται στην Τουρκία και ζητά να αφεθεί ελεύθερος. Πιστεύουμε ότι δεν έκανε τίποτα άλλο παρά τη δημοσιογραφική δουλειά του...»

Ερντογάν ο εξαγνιστής

42000 συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Τουλάχιστον 1500 άτομα δικάζονται σε 13 πόλεις. Στην Άγκυρα άρχισε η δίκη  330 υπόπτων.  Έξω από το κτίριο πάνοπλοι αστυνομικοί, drones επιτήρησης και απελπισμένοι γονείς.

Όμως, ένας υπόδικος υπαξιωματικός παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε σχέση με το κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν. Κι ενώ ο Ερντογάν επιστρέφει από το Πακιστάν, ο δυτικός τύπος βοά: Η Τουρκία πάει προς νέο σουλτανάτο...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top