Ατάκες ΒΟΜΒΕΣ του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας: "Ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος"

"Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία"-Πρώτη ανάρτηση:28-02-2017 12:19

«Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος» λέει προκλητικά στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην Ελλάδα και τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο. Ο Μπαχτσελί είπε, επιπλέον, ότι «ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, στις 26 Φεβρουαρίου, εύστοχα ανακοίνωσε τα όρια του Έλληνα ομολόγου του» και «να εξηγήσουν καλά σε αυτό το κακομαθημένο παιδί να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Πρόσθεσε επιπλέον, ότι ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας «πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει, χωρίς όρους, να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες. 

Αν θέλουν να ξανα-πέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγυθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

Στις αρχές του χρόνου, ο Ρ. Τ. Ερντογάν συνήψε πολιτική συμφωνία με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, που είναι τρίτο κόμμα, με 71 βουλευτές, για να τον στηρίξουν στο δημοψήφισμα.  Aυτό επισημαίνουν οι διεθνολόγοι που συμμετείχαν στο συνέδριο της φοιτητικής οργάνωσης ΣΑΦΙΑ, στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα συνεχίζει καθημερινά τις προκλήσεις. Δύο οπλισμένα F16 και δύο τουρκικά μεταγωγικά προχώρησαν σε 17 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών σε όλο το Αιγαίο. Το ίδιο έκανε και ένα τουρκικό κατασκοπευτικό που έπαιξε 18 φορές κυνηγητό με ελληνικά μαχητικά.

Η Αθήνα κρατά ψύχραιμη στάση. Ωστόσο, εξετάζει όλα τα σενάρια.

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών βρίσκεται η αποκάλυψη και στον τουρκικό Τύπο, ότι ουδέποτε απαγγέλθηκε κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας του κυρίου Ερντογάν, εναντίον των δυο Τούρκων κομάντος που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ορεστιάδα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top