Επί δύο ώρες κρατήθηκε και ανακρίθηκε ένας από τους γιους του θρύλου του μποξ Μοχάμεντ Αλι, που πέθανε τον περασμένο χρόνο.

Ο 44χρονος Μοχάμεντ Αλι Τζούνιορ, 44 ετών, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια και είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, ταξίδευε με τη μητέρα του Χαλίλα Καμάτσο-Αλι, πρώην σύζυγο του πυγμάχου.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος του γιου του Άλι, Κρις Μαντσίνι, η Χαλίλα Καμάτσο-Αλι αφέθηκε ελεύθερη αφού έδειξε στους τελωνειακούς φωτογραφία της με τον πρώην σύζυγό της, ωστόσο ο Μοχάμεντ Αλι Τζούνιορ δεν είχε μαζί του φωτογραφία με τον πατέρα του.

Έτσι, κρατήθηκε επί δίωρο «για να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως “από πού προέρχεται το όνομά σας” και "είστε μουσουλμάνος;". Απάντησε ότι είναι μουσουλμάνος, όπως ο πατέρας του, αλλά η ανάκρισή του συνεχίσθηκε».

«Για την οικογένεια Άλι, είναι σαφές ότι όλα αυτά συνδέονται με τις προσπάθειες του κ. Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο δικηγόρος αναφερόμενος στο περιώνυμο διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Tags: