Κάνει τα πάντα για να κερδίσει το δημοψήφισμα ο Ερντογάν-ΣΒΗΝΕΙ τη λέξη ΟΧΙ από την χώρα!

Ξεκινά το Σάββατο η προεκλογική εκστρατεία και η μάχη λένε οι αναλυτές θα είναι σκληρή

Αύριο Σαββάτο αρχίζει επισήμως στην Τουρκία η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που θα κάνει τον Ερντογάν άτυπο δικτάτορα, αν οι τούρκοι ψηφίσουν ΝΑΙ.

Αν επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, τότε ο επόμενος πρόεδρος που θα προκύψει από τις εκλογές του 2019, θα είναι παντοδύναμος.

Ο Ερντογάν δίνει τον «υπέρ πάντων» αγώνα. Σήμερα μίλησε στην παραθαλάσσια Μανίσα, όπου έκανε επίδειξη δυνάμεως. Εκατοντάδες νέες κοπέλες με μαντήλα φώναζαν λες και βρίσκονταν μπροστά σε ροκ σταρ.

Υπέρ του ΟΧΙ ψηφίζει η αντιπολίτευση και τα αστικά κέντρα.

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει παροξυσμό. Τέτοιον που ακόμη και η λέξη hayir, ΟΧΙ στα τουρκικά, ηχεί περίεργα στα αυτιά ορισμένων.

Όπως περιγράφει το BBC, κάποια φυλλάδια που είχε ετοιμάσει το υπουργείο Υγείας κατά του Καπνίσματος αποσύρθηκαν επειδή περιείχαν τη λέξη Όχι. Το ίδιο συνέβη και με την χιλιανή ταινία ΟΧΙ, υποψήφια για Όσκαρ, η οποία αναφέρεται στην ήττα του δικτάτορα Πινοσέτ σε δημοψήφισμα. Στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Πενγκέν, η περιγραφή είναι γλαφυρή. Το ΝΑΙ, EVET στα τουρκικά αντιμάχεται την Τρομοκρατία. Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δεν φαίνεται να διαφωνεί, καθώς θέλει ενωμένους τους τούρκους στο δημοψήφισμα, απέναντι στην τρομοκρατία.

Οι αναλυτές λένε ότι η μάχη θα είναι σκληρή. Γι΄αυτό και ο Ερντογάν προσπαθεί να κερδίσει τους ακραίους εθνικιστές, αφού θεωρεί δεδομένο ότι οι Κούρδοι θα ψηφίσουν ΟΧΙ.

Στους παραληρούντες οπαδούς του επανέλαβε σήμερα Παρασκευή ότι αν η Βουλή του στείλει νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή θα την εγκρίνει. Κι αν χρειαστεί θα κάνει και δημοψήφισμα.

Ο Γιλντιρίμ είπε πάντως ότι αν βγει το ΝΑΙ, η Τουρκία δεν θα διαμελιστεί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top