ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: 75 λεπτά ΕΝΤΑΣΗΣ στα Ίμια! Έπαθε βλάβη ελληνικό σκάφος -BINTEO

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου-Πρώτη ανάρτηση: 22-02-2017 16:46

Το τουρκικό… σίριαλ συνεχίζεται! Και σήμερα Τετάρτη, οι Τούρκοι ανακάλυψαν νέο επεισόδιο στα Ίμια, συντηρώντας το κλίμα έντασης στην περιοχή. Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, το CNN Turk δημοσίευσε φωτογραφίες και ανέφερε πως «το ελληνικό σκάφος "ΑZ 913", κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο στα Ίμια και μετά παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, αναφέρει πως «για το σημερινό επεισόδιο το πρακτορείο Ντογάν μεταδίδει επίσης ότι έγινε στις 9.00 το πρωί ώρα Τουρκίας (8.00 ώρα Ελλάδας), όταν ελληνικό σκάφος υπ' αριθμός ΑΖ913 ξεκίνησε από την Καλόλιμνο, πρώτα πήγε στα Ίμια και στη συνέχεια μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Το Ντογάν υποστηρίζει πως «αμέσως κινητοποιήθηκε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής υπ αριθμόν 72 και βρέθηκε μπροστά από το ελληνικό σκάφος. Προς την περιοχή έσπευσαν άλλα τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στο λιμάνι του Τουργκούτρεϊς της Τουρκίας. Κατά την καταδίωξη το ελληνικό και τουρκικό σκάφος, βρέθηκαν το ένα απέναντι στο άλλο σε μικρή απόσταση».

Γύρω στις 9.35 ώρα Τουρκίας (8.35 ώρα Ελλάδας) το ελληνικό σκάφος έπαθε βλάβη και όπως μεταδίδει το Ντογάν, είδαν πέντε Έλληνες στρατιώτες να βγαίνουν πάνω από το σκάφος και να προσπαθούν να μιλήσουν με τους αξιωματικούς στο τουρκικό σκάφος.

Η βλάβη κράτησε περίπου 30 λεπτά και μετά την αποκατάστασή της γύρω στις 10.15 ώρα Τουρκίας (9.15 ώρα Ελλάδας), το ελληνικό σκάφος αποχώρησε για τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το πρακτορείο Ντογάν είδε το ελληνικό σκάφος να πηγαίνει στην Κω και εκεί να πλησιάζουν τεχνικoί, μεταφέροντας υλικό για την διόρθωση της μηχανής του σκάφους. Η ένταση κράτησε για 75 λεπτά μέχρι το ελληνικό σκάφος να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top