ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ από την Τουρκία! Έστησαν σκηνικό με χαλασμένο ελληνικό σκάφος- Οργιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Η Τουρκία εκβιάζει με κάθε τρόπο θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα στο Αιγαίο

Η Τουρκία εκβιάζει με κάθε τρόπο θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα στο Αιγαίο και τα ΜΜΕ της βοηθούν σε αυτό. Το CNN Turk δημοσιεύει φωτογραφίες και μιλάει για νέα ένταση στην περιοχή των Ιμίων.

 Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «το ελληνικό σκάφος "ΑZ 913", κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο στα Ίμια και μετά παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα». Δημοσιεύει, μάλιστα, και φωτογραφίες!

Συνεχίζει, λέγοντας ότι ελληνικά και τουρκικά σκάφη του Λιμενικού έφτασαν το ένα το άλλο σε απόσταση αναπνοής, με το ελληνικό να παθαίνει βλάβη στις 09.35 το πρωί της Τετάρτης, μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Συμπληρώνει ότι Έλληνες λιμενικοί επιχείρησαν να μιλήσουν στους Τούρκους, οι οποίοι, μάλιστα, ανταποκρίθηκαν!

Σύμφωνα με το CNN Turk, το ελληνικό σκάφος παρέμεινε για 30 λεπτά στα τουρκικά χωρικά ύδατα, μέχρι να επισκευαστεί, ενώ ρυμουλκήθηκε στις 10.15 στα ελληνικά. Η ένταση ήταν συνολικής διάρκειας 75 λεπτών, ενώ ο μηχανικός για την επισκευή του σκάφους ήρθε με φουσκωτό από την Κω (το οποίο δεν φαίνεται σε καμία φωτογραφία!).

 

Ένταση στην ένταση

 

Χθες, Τρίτη, το βράδυ, οι Τούρκοι βγήκαν για πρώτη φορά κοντά στα Ίμια και τη νύχτα, και, μάλιστα, σε απόσταση αναπνοής. Συναγερμός σήμανε αμέσως στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή.

Νωρίτερα, στις 18:30, μια τουρκική φρεγάτα βρέθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια, όσο στην περιοχή βρισκόταν η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος», που και ζήτησε την απομάκρυνσή της.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, το επίμαχο βίντεο που μετέδιδαν την Τρίτη τα τουρκικά μέσα και που απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια, αποτελεί προϊόν μοντάζ, καθώς οι νησίδες που προσεγγίζει το σκάφος δεν μοιάζουν καθόλου με τα Ίμια μορφολογικά. Επιπλέον, η κάμερα εστιάζει σε συγκεκριμένο σημείο και δεν φαίνεται καθόλου τι συμβαίνει τριγύρω και πού ακριβώς βρίσκεται το σκάφος.

 Το Λιμενικό διαψεύδει το περιστατικό με ανακοίνωση: «Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Η Hurriyet, από την πλευρά της, μετέδιδε ότι σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής "έδεσε" ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων, έμεινε ακίνητο για 10 περίπου λεπτά και, μετά, 5-6 αξιωματικοί τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο. Το ίδιο ρεπορτάζ θέλει ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να βρίσκεται σε απόσταση ενός μιλίου από την το τουρκικό σκάφος. Αναφέρει, τέλος, ότι ένα πλοίο 170 μέτρων, τουρκικής εταιρείας, πέρασε από την περιοχή των Ιμίων, προκαλώντας την κινητοποίηση του ελληνικού λιμενικού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top