Συνεχίζεται η επέλαση των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία μετά την υποψηφιότητα Σουλτς

Πρoηγούνται σε δημοσκόπηση της Bild και της ZDF

Συνεχίζεται η επέλαση των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία μετά την υποψηφιότητα Σουλτς

Συνεχίζεται η  κατακόρυφη άνοδος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) τρεις εβδομάδες μετά την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου για την καγκελαρία.

Δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Bild φέρει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) να προηγείται της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU) κατά μία μονάδα (33% έναντι 32%).

 Επίσης σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του δεύτερου γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF της Παρασκευής, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) αυξάνει κατά 6% το ποσοστό του, δηλαδή από 24% σε 30%, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία, ενώ το ποσοστό της Χριστιανοδημοκρατικής 'Ενωση (CDU/CSU) μειώνεται κατά 2% (δηλαδή από 36% σε 34%).

Στην ίδια έρευνα,  το 49% προτιμά τον Μάρτιν Σουλτς για καγκελάριο έναντι της 'Ανγκελα Μέρκελ, ενώ υπέρ της νυν καγκελαρίου Μέρκελ τάσσεται πλέον το 38%. Εν τούτοις, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί -όπως και πριν ένα μήνα- ότι η κ. Μέρκελ κάνει καλά την δουλειά της ως καγκελάριος και μόνο το 24% ότι δεν την κάνει.

Μετά την εκλογή του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, πρώτος στην κλίμακα των σημαντικότερων πολιτικών της Γερμανία αναδεικνύεται, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση του ZDF, ο Μάρτιν Σουλτς, ακολουθεί ο (Πράσινος) πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βάδης -Βυτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν και μόλις τρίτη η καγκελάριος Μέρκελ, ακολουθούμενη από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Tο κόμμα (SPD) του Μάρτιν Σουλτς εμπιστεύεται σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης το 48% των ερωτηθέντων, ενώ τον Νοέμβριο του 2016 το 29%, και μόνο το 16% εμπιστεύεται τους Χριστιανοδημοκράτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top