Σοκαριστικές είναι οι εικόνες ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος μετά από δέκα ολόκληρα μαρτυρικά χρόνια, μπορεί να χαμογελά ξανά!

Για τον Andy Sandness ο λόγος, ο οποίος την Παρασκευή είδε για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο πρόσωπο του, έπειτα από την πολύπλοκη και επικίνδυνη μεταμόσχευση προσώπου στην οποία είχε υποβληθεί.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» ΤΟΥ

Ο 31χρονος σήμερα άνδρας, σε ηλικία 21 ετών (το 2006) υπέφερε από βαριά κατάθλιψη. Την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο με καραμπίνα.

ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ

Αποτέλεσμα ήταν να διαλυθεί το πρόσωπό του από τη σφαίρα, καθώς για δέκα ολόκληρα χρόνια, ο Andy δεν είχε στόμα, μάγουλα, σαγόνι και μύτη.

Αν και οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν την ζωή, η καθημερινότητα του ήταν μια Οδύσσεια καθώς δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα.

Για το λόγο αυτό, έβαλε υποψηφιότητα προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση προσώπου, μια διαδικασία δύσκολη και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Μετά από δέκα χρόνια, βρέθηκε ο κατάλληλος δότης! Τραγική ειρωνία; Ο δότης ήταν ένας άνδρας που αυτοκτόνησε. Η σύζυγός του, έγκυος στο παιδί τους σεβάστηκε την επιθυμία του άνδρα της να δοθούν τα όργανά του για μεταμοσχεύσεις.

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ

Να αναφέρουμε τέλος, πως η πέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Επί 56 ώρες, 60 γιατροί, νοσοκόμοι και αναισθησιολόγοι εργάστηκαν για τοποθετηθεί στο διαλυμένο του Andy το σαγόνι, τα μάγουλα και η μύτη του νεκρού δότη.

Μετά από αρκετούς μήνες θεραπείας, όπου κυριαρχούσε ο φόβος μήπως ο οργανισμός του Andy αποβάλει το μόσχευμα ως ξένο σώμα, ο Αντι μπόρεσε να αντικρίσει το καινούργιο πρόσωπό του.

Μόλις το είδε, η πρώτες του λέξεις (γραμμένες σε χαρτί) ήταν:

«Πολύ καλύτερο από τις προσδοκίες μου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Tags: