ΑΠΕΡΓΙΑ εστιατορίων στην Ουάσινγκτον- Διαμαρτύρονται για την πολιτική Τραμπ

Κλειστά εδώ και μέρες μεγάλα εστιατόρια της πρωτεύουσας των ΗΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ εστιατορίων στην Ουάσινγκτον- Διαμαρτύρονται για

Έκλεισαν πολλά εστιατόρια στην Ουάσινγκτον, μερικά από τα πιο διάσημα της πολιτείας, ή λειτουργούν περιορισμένο προσωπικό για μια «ημέρα χωρίς μετανάστες» που διοργανώνεται, με στόχο τη διαμαρτυρία για την αντιμεταναστευτική πολιτική του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτήθηκε αφίσα που γράφει «χωρίς έγγραφα, κάτοικοι, πολίτες, μετανάστες όλου του κόσμου. Ας ενωθούμε», με την οποία οι διοργανωτές καλούν σε απεργία. Η λεζάντα της αφίσας συμπληρώνει: «Κύριε πρόεδρε, χωρίς εμάς και χωρίς την υποστήριξή μας η χώρα θα παραλύσει».

Το κίνημα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς, αρχικά, να είναι γνωστό. Με ανακοίνωση που έλεγε ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν και τα μεγάλα εστιατόρια της Ουάσινγκτον, εμπνεύστηκαν και τα μικρότερα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ κι αποφάσισαν να συμμετέχουν κι αυτά.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι ανάλογες απεργίες θα πραγματοποιηθούν και στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια.

Ο αμερικανοϊσπανός σεφ Χοσέ Αντρές έχει λάβει δύο αστέρια Μισελέν και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Τραμπ, επειδή αρνήθηκε να ανοίξει ένα εστιατόριο στο Trump Hotel της Ουάσινγκτον, εξαιτίας των δηλώσεων του Τραμπ κατά των Μεξικανών μεταναστών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Αποφάσισε, λοιπόν, να κλείσει πέντε από τα εστιατόριά του «σε υποστήριξη προς τους εργαζόμενους», όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όσο ο Τραμπ τον κυνηγάει δικαστικά για αθέτηση συμβολαίου.

Μόνο ένα από τα εστιατόριά του θα παραμείνει ανοιχτό, το China Chilcano, «για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να προσφέρουμε έναν χώρο εργασίας» σε εκείνους που δεν επιθυμούν να απεργήσουν.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, παρ’ όλ’ αυτά, αν οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν ή όχι. Κάποια εστιατόρια εξήγησαν ότι οι εργαζόμενοί τους θα πληρωθούν, ενώ άλλα θα τους δώσουν άδεια.

Η πρωτοβουλία για απεργία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση για σύλληψη και απέλαση περισσότερων από 680 παράτυπων μεταναστών, σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top