Αυτός είναι ο Κουγιού, το κουτάβι που συγκλόνισε και συγκίνησε την κοινή γνώμη

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του από πηγάδι θεωρήθηκε εξαιρετικά δύσκολη

Πυροσβέστες, ανθρακωρύχοι και μαθητές λυκείου έσωσαν χθες, Τετάρτη, στην Κωνσταντινούπολη ένα 4 μηνών κουτάβι, παγιδευμένο εδώ και 10 μέρες σε ένα πηγάδι. Η ιδιαίτερη αυτή επιχείρηση διάσωσης συγκίνησε την τουρκική κοινή γνώμη αλλά και τα διεθνή μέσα. 

Το κουταβάκι είναι ράτσας Κάνγκαλ κι εντοπίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, παγιδευμένο σε πηγάδι με 70 μέτρα βάθος, σε δασώδη περιοχή της συνοικίας Μπεϊκόζ της Κωνσταντινούπολης. Το ονόμασαν, μάλιστα, Κουγιού, που σημαίνει "πηγάδι". 

Μαθητές λυκείου βοήθησαν τους διασώστες και τους πυροσβέστες, κατασκευάζοντας ένα ρομποτικό βραχίονα, που βοήθησε στην ανάσυρση του κουταβιού.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, λοιπόν, με κάμερες νυχτερινής όρασης, το κουταβάκι διασώθηκε από τα συνεργεία διάσωσης, με το πλήθος να ξεσπά σε επευφημίες και χειροκροτήματα.

 

 

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Κουγιού διήρκησε πολλές μέρες, εξαιτίας του μεγάλου βάθους του πηγαδιού, που δυσκόλευε την κατάσταση. Υπήρχαν, επίσης, φόβοι κατάρρευσης του πηγαδιού, που θα μπορούσε να τραυματίσει το ζωάκι. Απαιτούνταν, λοιπόν, προσεκτικές κινήσεις και λεπτοί χειρισμοί. 

Όλες τις μέρες, μέχρι το κουτάβι να απεγκλωβιστεί, του κατέβαζαν νερό και φαγητό, με το hashtag #Kuyu να γίνεται το δεύτερο δημοφιλέστερο στο τουρκικό Twitter. 

Μετά τον απεγκλωβισμό του, ο Κουγιού μεταφέρθηκε σε μια κτηνιατρική κλινική για να εξεταστεί κι, έπειτα, μετακόμισε στο νέο του σπίτι, τον πυροσβεστικό σταθμό του Μπεϊκόζ.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top