Σήμερα έχει την τιμητική του ο Άγιος Βαλεντίνος και οι ερωτευμένοι. Κανείς όμως μέχρι τώρα δεν έχει δει το πραγματικό πρόσωπο του Αγίου του έρωτα, αν και πολλού των έχουν φανταστεί…

Ο Τσιτσέρο Μοράες όμως, ειδικός επιστήμονας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσπάθησε να δείξει το πραγματικό πρόσωπο του Αγίου Βαλεντίνου, πραγματοποιώντας τρισδιάστατη ανάλυση.

Ο Μοράες απέκτησε φωτογραφίες του κρανίου του Αγίου που βρίσκεται στη Ρώμη και εκτελώντας την κατάλληλη επεξεργασία εξήγαγε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Ποια είναι αυτά; Από την ανατομική τοποθέτηση των μαλακών ιστών και των μυών που πραγματοποιήθηκε δείχνει ότι είχε άσπρα μαλλιά και μεγάλη γενειάδα, ενώ απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών.

Ο ίδιος είπε ότι μαζί με τους συνεργάτες του δούλεψαν τρεις μήνες για την απεικόνιση του Αγίου Βαλεντίνου, τονίζοντας ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη και απλή εργασία.

Και αυτό, γιατί ο φωτογράφος με τον οποίο συνεργάστηκε, αν και πήρε άδεια από την καθολική εκκλησία να μπει στο δωμάτιο που φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Βαλεντίνου, έμεινε εκεί μόνο 40 λεπτά και φυσικά δεν του επετράπη ούτε να το αγγίξει, ούτε να το επεξεργαστεί.

Παρ’ όλ’ αυτά, κατάφερε να βγάλει πάνω από 250 φωτογραφίες και μέσα από την ανάλυση αυτών να έχουμε μια εικόνα για το πώς έμοιαζε ο Άγιος των ερωτευμένων. 

Tags: