ΚΑΙΓΕΤΑΙ το Παρίσι με αφορμή τον βιασμό νεαρού από αστυνομικό

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν τα προάστια της πόλης

Τα παρισινά προάστια θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, με δεκάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν την Κυριακή κατά της αστυνομικής βίας, με αφορμή τον «τυχαίο» βιασμός ενός 22χρονου μαύρου από αστυνομικό.

Περίπου 50 άτομα μαζεύτηκαν σε κεντρική λεωφόρο του Αρζεντέιγ, με σκοπό να επαναλάβουν τις ταραχές του Νοεμβρίου του 2005 στα παρισινά προάστια, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien. Το κάλεσμα στη συγκέντρωση έγινε μέσω Facebook.

Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, οι νεαροί διαδηλωτές, οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, άρχισαν να βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα πυκνοί μαύροι καπνοί να καλύψουν γρήγορα την περιοχή. Μέχρι τις πέντε το απόγευμα, στο σημείο είχαν φτάσει περίπου 90 αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση δέχθηκε κι ένας δημοσιογράφους του γαλλικού δικτύου BFM TV, που κάλυπτε τα επεισόδια.

Όπως γράφει η Le Parisien, ένας οδηγός λεωφορείου διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, καθώς άγνωστοι λιθοβόλησαν ένα λεωφορείο και μια στάση.

 

 

Λίγες ώρες αργότερα, το πλήθος διαλύθηκε, ενώ η αστυνομία απέκλεισε ορισμένους δρόμους για να εμποδίσει τις ομάδες των νεαρών να ανασυνταχθούν, έχοντας συλλάβει 11 άτομα.

Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις της Γαλλίας το Σαββατοκύριακο.

Η αιτία όλης αυτής της διάχυτης βίας είναι η σύλληψη και σεξουαλική κακοποίηση με γκλομπ ενός 22χρονου έγχρωμου άντρα, από αστυνομικό, στις 2 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια βίαιης σύλληψης για εξακρίβωση στοιχείων.

Ο συνήγορος του αστυνομικού, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό, υποστήριξε ότι το γκλομπ του πελάτη του «κατά λάθος» πήγε στα οπίσθια του θύματος, ενώ και το εσωτερικό πόρισμα της αστυνομίας κάνει λόγο για «ατύχημα», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για βιασμό».



 



 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top