Ούτε οι τεκτονικές πλάκες, ούτε τα στοιχεία της φύσης, αλλά… οι ξένες σκοτεινές δυνάμεις «φταίνε» στον Δήμαρχο Άγκυρας για τους τρεις σεισμούς μεγέθους 5,3 και 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στο Τσανάκαλε της Τουρκίας τις τελευταίες δυο ημέρες.

Μέσω του Twitter του, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ έκανε ένα «τιτίβισμα» που μας έστειλε αδιάβαστους, αφού με πάσα σοβαρότητα ισχυρίστηκε ότι οι «κακές» δυνάμεις προκαλούν τις σεισμικές δονήσεις, επειδή επιβουλεύονται την οικονομία της Τουρκίας:

«Σήμερα ένας σοβαρός σεισμός σημειώθηκε στο Τσανάκαλε. Το διερεύνησα και υπάρχει ένα πλοίο που διεξάγει σεισμικές έρευνες εκεί κοντά. Τι ερευνά αυτό το πλοίο και σε ποια χώρα ανήκει θα πρέπει να βρεθεί άμεσα. Ανησυχώ για έναν πιθανό σεισμό που θα μπορούσε να προκληθεί με τεχνητό τρόπο. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί και να ανακοινωθεί στο κοινό».

Ο ίδιος, ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πλοία στη θάλασσα του Μαρμαρά που θα πρέπει να διερευνηθούν για τις δραστηριότητές τους επειδή ίσως να αποτελούν «πιθανές απειλές» και τόνισε πως ένας τεχνητός σεισμός κοντά στην Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε να έχει στόχο να πλήξει την οικονομία της Τουρκίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειώσουμε πάντως, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μελίχ Γκιοκτσέκ κάνει «περίεργες» δηλώσεις, καθώς τον Δεκέμβριο (και πάλι μέσω του Twitter του), είχε κατηγορήσει εμμέσως πλην σαφώς το BBC όταν με τρία «τιτιβίσματα» ζήτησε από το βρετανικό δίκτυο και τον Βρετανό πρέσβη να δώσουν εξηγήσεις αν ήταν τυχαίο το ότι το BBC νοίκιασε διαμέρισμα, το οποίο είχε θέα στο σημείο των εκρήξεων κοντά στο στάδιο της Μπεσίκτας!

Και φυσικά δεν έχει παραλείψει στο παρελθόν να προκαλέσει και την Ελλάδα με εξοργιστικές δηλώσεις (μαντέψτε…μέσω Twitter). Με αφορμή την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έναν χάρτη της χώρας μας, όπου όλα τα νησιά μας είναι χρωματισμένα με μπλε χρώμα, δείχνοντας ότι κατέχουμε την κυριότητά τους.

Σχολιάζοντας τον χάρτη, ο Τούρκος δήμαρχος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα νησιά που είναι σε μπλε χρώμα δόθηκαν στην Ελλάδα. Και ακόμη κάποιοι άνθρωποι λένε αναίσχυντα ότι επρόκειτο για επιτυχία».

 
Tags: