Η Κομισιόν στέλνει χρήματα στην Ελλάδα για τους μετανάστες μετά τα γεγονότα σε Μόρια και Ελληνικό

Στόχος η βελτίωση των συνθηκών υποδοχής τους στα ελληνικά νησιά

Η Κομισιόν στέλνει χρήματα στην Ελλάδα

Η Κομισιόν στέλνει στην Ελλάδα επιπλέον € 3.900.000 έκτακτης χρηματοδότησης  στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) για να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Μόρια και στο Ελληνικό.

Ο στόχος είναι η χρηματοδότηση δράσεων της ΕΕ που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Άμυνας για την παροχή εστίασης, διαμονής και μετακίνησης των μεταναστών στα νησιά, και στην υποστήριξη των λύσεων στέγασης έκτακτης ανάγκης, όπως προσωρινή στέγαση σε πλοία.

Με αυτό το ποσό η συνολική βοήθεια για το 2015 ανέρχεται σε 356.800.000€  και πάνω από το 509.000.000€  για την περίοδο 2014-2020. Συνολικά, η Κομισιόν έχει διαθέσει πάνω από 1 δις € για τη στήριξη για την Ελλάδα από το 2015 για τη στήριξη της χώρας σε σχέση με τη μετανάστευση και τη διαχείριση των συνόρων.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, κληθείς να διευκρινίσει αν αυτά τα ποσά τυγχάνουν αποτελεσματικής χρήσης, τόνισε ότι «η στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι εξαιρετικά σημαντική» και θύμισε ότι «η όλη κατάσταση επί του εδάφους καθώς η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης υποδοχής είναι εξαιρετικά δύσκολη». Η Κομισιόν προειδοποιεί ότι για όλα τα ποσά που εκταμιεύονται υπάρχουν αυστηροί λογιστικοί έλεγχοι.

Του ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θάνου Αθανασίου


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top