Ελπίδα για τον Μάρτιν Σουλτς από πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Τον δείχνουν να αφήνει πίσω του τη Μέρκελ-Πρώτη ανάρτηση: 04-02-2017 15:57

Ελπίδα για τον Μάρτιν Σουλτς από πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις στη Γερμανία δίνουν ελπίδα στον Μάρτιν Σουλτς για την επικράτηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και του ιδίου προσωπικά επί της καγκελαρίου Μέρκελ και του κόμματός της στις προσεχείς εθνικές εκλογές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt».

Η άνοδος του SPD είναι ραγδαία (+8%) και η πτώση του Xριστινοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ιδιαίτερα σημαντική (-3%). Αν, μάλιστα, πραγματοποιούνταν εκλογές άμεσα, τότε ο Μάρτιν Σουλτς θα επικρατούσε κατά κράτος, αφού θα λάμβανε το 50% των ψήφων, ενώ η Μέρκελ μόλις το 34%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, την Παρασκευή.

Με τη συνέντευξή του στο περιοδικό "Spiegel" το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο, ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ, Μάρτιν Σουλτς, άνοιξε λίγο τα χαρτιά του και σκιαγράφησε το προεκλογικό του πρόγραμμα, το οποίο θα αποφασιστεί οριστικά στο συνέδριο του κόμματός του, τον Μάιο. «Το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι ένα διαρκές θέμα», είπε, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να καταστήσει τη Γερμανία δικαιότερη, να καταπολεμήσει την επισφαλή απασχόληση και να καλέσει του πλούσιους να πληρώσουν περισσότερα. «Ασφαλώς θα πρέπει να αυξήσουμε τη φορολογία των πολύ μεγάλων εισοδημάτων. Οι πολίτες οι οποίοι κερδίζουν το εισόδημά τους μετά από σκληρή δουλειά δεν θα πρέπει να είναι σε δυσμενέστερη θέση από εκείνους οι οποίοι απλώς αξιοποιούν τα χρήματα για να βγάλουν άλλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αίσθηση των πολιτών ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη. «Τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξάνονται κι οι καταβολές μπόνους επίσης, όπως άλλωστε και οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας, τις οποίες και πρέπει να καταπολεμήσουμε».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι όλος ο τομέας των κατασκευών ακινήτων βρισκόταν για πολύ μεγάλο διάστημα στα χέρια των κερδοσκόπων. «Ήταν λάθος. Kακό ήταν επίσης το ότι χλευάστηκε επί μακρόν η επιδότηση της κατοικίας ως ντροπιαστική κρατική ελεημοσύνη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top