Το STAR στο σημείο της επίθεσης στο Λούβρο! «26 ετών, μοναχικός λύκος ο δράστης»

Νέα στοιχεία για το χτύπημα στον στρατιώτη του γνωστού μουσείου

Μια είδηση από την Γαλλία τάραξε την Παρασκευή την Ευρώπη!΄Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, έγινε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο μουσείο του Λούβρου, από άνδρα οπλισμένο με ματσέτα. Ένας αστυνομικός αντελήφθη ότι κινιόταν ύποπτα, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, «Ο δράστης φέρεται πως ταυτοποιήθηκε από τις αρχές. Πρόκειται για έναν 26χρονο, ο οποίος πήγε στο Παρίσι από το Ντουμπάι, στις 26 Ιανουαρίου.  Ταξίδεψε με Αιγυπτιακή βίζα και το μικρό του όνομα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Αμπνταλάχ»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «ο δράστης είναι άγνωστος στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αιγυπτιακές αρχές»

Στο Παρίσι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την επίθεση του... μοναχικού λύκου. Οι Τζιχαντιστές φθάνουν σαν "Κύριοι" στην Γαλλία.

Υπάλληλος του μουσείου, είπε στην Μαρία Δεναξά, «πως από τον τρόπο που κινήθηκε ο δράστης, φαίνεται πως είχε προετοιμάσει την πράξη του».

Εκτός από την περιοχή του Λούβρου, η αστυνομία έκανε έρευνες και σε κτίριο του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού, που φέρεται να διέμενε ο δράστης, ωστόσο δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά εκεί.

«H τρομοκρατική απειλή είναι εδώ και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ, με αφορμή την επίθεση.

Το μουσείο του Λούβρου θα ανοίξει κανονικά το Σάββατο για το κοινό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top