Tραμπ όπως λέμε Δημοκρατία: Καρατόμησε την Υπουργό Δικαιοσύνης επειδή τον αψήφησε

Αφορμή στάθηκε η εντολή που έδωσε η ίδια να μην τηρηθούν οι περιορισμοί στη μετανάστευση

Τα πάνω-κάτω έχει φέρει στην Αμερική ο Τραμπ μέσα σε μια εβδομάδα (και κάτι), με τα πρώτα δείγματα γραφή του να μην είναι καθόλου ευοίωνα.

Μετά το διάταγμα για την μετανάστευση που προκάλεσε την οργή του λαού και πρωτοφανείς σκηνές σε όλη την χώρα και στα αεροδρόμια της, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει και σε… διαρθρωτικές αλλαγές, καρατομώντας την Υπουργό Δικαιοσύνης που «τόλμησε» να τον αψηφήσει.

Για την Σάλι Γέιτς ο λόγος, η οποία μετά το διάταγμα Τραμπ, έδωσε εντολή στους νομικούς του Υπουργείου, να μην τηρήσουν τους περιορισμούς στη μετανάστευση που επέβαλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την θέση της καρατομημένης και… «ανυπάκουης» Σάλι Γέιτς, ανέλαβε ο Ντάνα Μποέντε, Γενικός Εισαγγελέας στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Να σημειώσουμε ότι η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top