«Κάνω ο,τι και ο Ομπάμα!Δεν στρέφομαι κατά των Μουσουλμάνων» απαντά ο Τραμπ

Υπερασπίζεται το διάταγμα του και επιτίθεται ξανά στα ΜΜΕ

Την ώρα που με τις αποφάσεις και τα διατάγματα του έχει προκαλέσει οργή σε όλη την Αμερική και σε όλο τον κόσμο, ο Τραμπ όχι μόνο δεν το «μαζεύει» αλλά περνά και στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας πως το διάταγμα του δεν στρέφεται κατά των Μουσουλμάνων.

Μετά το χάος που δημιουργήθηκε στα αεροδρόμια, καθώς με το διάταγμα του έβαλε στη μαύρη λίστα τους μουσουλμάνους εφτά κρατών, ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής «επιστρέφει»… δριμύτερος και με νέες του δηλώσεις υπερασπίζεται το διάταγμα του που διαρκεί τρεις μήνες, λέγοντας πως… δεν απαγορεύεται στους Μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ.

Μάλιστα δεν διστάζει να ρίξει τις ευθύνες στον Μπάρακ Ομπαμα, λέγοντας πως… κι αυτός τα ίδια έκανε:

«Η πολιτική μου είναι παρόμοια με του προέδρου Ομπάμα, όταν το 2011 απαγόρευσε την έκδοση βίζα για έξι μήνες στους Ιρακινούς πρόσφυγεςς».

Μάλιστα τονίζει πως οι εφτά χώρες ((Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία) που περιλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» του είναι «οι ίδιες χώρες που είχαν χαρακτηριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα ως πηγές τρομοκρατίας».

Και φυσικά για ακόμα μια φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παραλείπει να επιτεθεί στα ΜΜΕ, λέγοντας:

«Για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για μία απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδουν λανθασμένα τα ΜΜΕ. Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αφορά την τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας».

Να σημειώσουμε,, πως η οδηγία του Ομπάμα την οποία επικαλείται ο Τραμπ, είχε εκδοθεί σύμφωνα με την «Daiyl Mail» σε απάντηση συγκεκριμένης απειλής για τρομοκρατικό χτύπημα και επηρεάστηκαν μόνο οι πρόσφυγες. Το διάταγμα του Τραμπ είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει τους μουσουλμάνους πολίτες επτά χωρών που θέλουν να μεταναστεύσουν στη χώρα. 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top