Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Τραμπ

Τι είπαν οι δύο ηγέτες

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Τραμπ

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το Σάββατο ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το τηλεφώνημα κινήθηκε εφ' όλης της ύλης -Συρία, Ουκρανία, Ιράν, διμερείς σχέσεις- με τη ρωσική πλευρά να διαπιστώνει «διάθεση αποκατάστασης και βελτίωσης» των σχέσεων, ενώ υποστήριξε πως και οι δύο ηγέτες τάχθηκαν υπέρ του συντονισμού των δράσεων ΗΠΑ και Ρωσίας στη Συρία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου που επικαλούνται τα ρωσικά ΜΜΕ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε προετοιμασία για συνάντησή τους και να «μείνουν σε στενή επαφή». 

«Υπήρξε διάθεση να αποκατασταθού και να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις» ανέφερε το Κρεμλίνο, σημειώνοντας τη «σημασία αποκατάστασης αμοιβαία επωφελών εμπορικών και οικονομικών δεσμών». 

«Πούτιν και Τραμπ υποστηρίζουν το συντονισμό των δράσεων Ρωσίας και ΗΠΑ για να ηττηθεί η ISIS και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία» ανέφερε η ρωσική πλευρά. «Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως προτεραιότητα είναι η ενωμένη προσπάθεια να καταπολεμηθεί η διεθνής τρομοκρατία» ανέφερε το Κρεμλίνο. 

H αμερικανική πλευρά είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την ουκρανική κρίση. Ο Τραμπ, που έχει πολλές φορές υπογραμμίσει την προτεραιότητα που θα έδινε σε βελτίωση των διμερών σχέσεων, δεν είχε αποκλείσει χαλάρωσή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top