ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! Τον έβλεπαν να πνίγεται και δεν έτρεξε κανείς να τον βοηθήσει

Σάλος με βίντεο 22χρονου μετανάστη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη Βενετία

Μία ακόμα από τις χειρότερες στιγμές της ανθρώπινης φύσης κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα στη Βενετία, όταν ένας νεαρός μετανάστης πήδηξε στο Μεγάλο Κανάλι για να αυτοκτονήσει μπροστά στα μάτια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς κανείς να βουτήξει για να τον σώσει.

Στο βίντεο ο 22χρονος Πάτεϊ Σαμπάλι από την Γκάμπια, μετανάστης στην Ιταλία επιχείρησε και τελικά κατάφερε να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο φημισμένο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Χιλιάδες άνθρωποι τον έβλεπαν να πνίγεται σαν απλοί παρατηρητές, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για να το σώσουν, ενώ κάποιοι πιο φιλότιμοι του έριξαν τρία σωσίβια, τα οποία δεν έπιασε ποτέ.

«Αν ήταν Ιταλός ή Ευρωπαίος η συμπεριφορά των ανθρώπων θα ήταν η ίδια ή θα έσπευδαν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν»; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει πλέον την ιταλική κοινή γνώμη που σοκαρισμένη δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απάθειας και της σκληρότητας που επέδειξαν πολλοί απέναντι σε μια ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο άνθρωπος μάλιστα που κατέγραψε το τραγικό αυτό περιστατικό ακούγεται να φωνάζει:

«Αφρική πετάξτε του το σωσίβιο. Αυτός είναι χαζός θέλει να πεθάνει».

Τα σωσίβια πέφτουν στο νερό, όμως ο νεαρός δεν κολυμπά για να τα πιάσει.

Οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι κάποιοι ενώ έβλεπαν τον άνθρωπο να πνίγεται έκαναν ρατσιστικά σχόλια, φωνάζοντας:

«Να πας στο σπίτι σου. Αφήστε τον να πεθάνει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top