ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ βίντεο: Τρένο κόβει νταλίκα ΣΤΑ ΔΥΟ!

Λόγω χιονοθύελλας δεν λειτούργησαν οι προστατευτικές μπάρες

Στη Γιούτα των ΗΠΑ, εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας και πάγου, φαίνεται ότι οι μπάρες προστασίας λειτούργησαν με χρονοκαθυστέρηση, με αποτέλεσμα ένα διερχόμενο τρένο να κόψει στα δύο ένα φορτηγό. 

Σύμφωνα με προκαταρκτική ανακοίνωση της Αρχής Μεταφορών της Γιούτα (UTA), οι μπάρες ήταν σηκωμένες και τα φώτα και κουδούνια προειδοποίησης για επερχόμενο τρένο δεν λειτούργησαν.

Ρόλο φαίνεται να έπαιξε και η μειωμένη ορατότητα λόγω της θύελλας, καθώς τα δυο φορτηγά που περνούν δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί ότι έρχεται τρένο. 

Το βίντεο τραβήχτηκε μέσα από περιπολικό, που προλαβαίνει και σταματά πριν τις γραμμές.  

«Για λόγους ασφαλείας, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος ή του σήματος, οι μπάρες είναι προγραμματισμένες να κλείνουν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μπάρες ήταν αρχικά κλειστές, στην προκαθορισμένη τους θέση, όπως προβλέπεται. Όμως ένας υπάλληλος αναγνώρισε το σφάλμα, και με την αναγνώριση οι μπάρες σηκώθηκαν», λέει η ανακοίνωση της UTA. «Δεν έχει ξανασυμβεί τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν και πραγματοποιούμε έρευνα, ώστε να μην ξανασυμβεί».

Από καθαρή τύχη, οι δυο επιβάτες του φορτηγού δεν τραυματίστηκαν. Από τους 82 επιβάτες του τρένου, μόνο δύο ανέφεραν ότι έπαθαν τράβηγμα στον αυχένα από τη σύγκρουση. Οι 2 αυτοί επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά αμέσως πήραν εξιτήριο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top