Οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ!

Πουθενά μέχρι στιγμής η Ελλάδα!

Βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης Τραμπ και ήδη διακρίνονται κάποιες συμπάθειες και αντιπάθειες που έχει η νέα αμερικανική κυβέρνηση.

ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Αρχικά προς το Ισραήλ, που ενθαρρυμένο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης, με την κατασκευή άλλων 2.500 κατοικιών. Οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι να εκραγούν.

Η Βρετανία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα δει την πρωθυπουργό της Τερέζα Μέι να περνάει το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ έχει προσκαλέσει επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό ενώ την Τετάρτη έλαβε πρόσκληση και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Αρχικά στο Σικάγο, εκεί όπου εκλεγόταν Γερουσιαστής ο Ομπάμα. Ο Τραμπ προειδοποίησε τις τοπικές Αρχές ότι θα στείλει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αν δεν αντιμετωπίσουν άμεσα τηΝ βία που μαστίζει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επίσης, η κυβέρνηση Τραμπ απαιτεί τον άμεσο περιορισμό της ροής πληροφόρησης, ουσιαστικά δηλαδή ζητάει τη φίμωση των κυβερνητικών υπαλλήλων, στα ζητήματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή. 

Από την πλευρά τους, ακτιβιστές υπέρ της κλιματικής αλλαγής ύψωσαν πανό στον Λευκό Οίκο με το σύνθημα «Αντισταθείτε». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top