Συμμαχία ΤΡΟΜΟΥ από ακροδεξιούς της Ευρώπης σε συνάντηση στη Γερμανία

Τα ακροδεξιά κόμματα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας έδωσαν το παρόν

Οι αρχηγοί των ακροδεξιών κομμάτων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας συναντήθηκαν στο Κόμπλετς της Γερμανίας, σε συνέδριο, με τον αέρα της νίκης Τραμπ.

Το συνέδριο άνοιξε ο επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και ευρωβουλευτής, Μάρκους Πρέτσελ, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία της Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδας του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, στο συνέδριο.

Ο Πρέτσελ υποσχέθηκε μια νέα αρχή για την Ευρώπη κι έπλεξε το εγκώμιο του Τραμπ.

Η Μαρίν Λεπέν, με τη σειρά της, δήλωσε ότι είναι η ώρα που τελειώνει ο ένας κόσμος και γεννιέται ένας άλλος και είπε για τον Τραμπ ότι η εκλογή του προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στους νεοφιλελεύθερους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα μεγάλα γερμανικά μέσα, όπως το Der Spiegel, αποκλείστηκαν από τη δημοσιογραφική κάλυψη της ακροδεξιάς διάσκεψης.

Στην ίδια εκδήλωση βρέθηκαν και περίπου 3.000 διαδηλωτές, που ακολούθησαν το κάλεσμα κομμάτων της αριστεράς και συνδικάτων για να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, κρατώντας χάρτινα ομοιώματα του Χίτλερ και του Μουσολίνι και πλακάτ με συνθήματα όπως «Κάποιος που κοιμάται στη δημοκρατία μπορεί να ξυπνήσει σε μια δικτατορία».

Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αλλάζει το τοπίο στην Ευρώπη, με την εκλογή Τραμπ,  η Λεπέν στη Γαλλία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περνάει πρώτη στον δεύτερο κύκλο εκλογών, ενώ είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε από τώρα προβλέψεις για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top