«Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν; Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους» έγραψε με αρκετή δόση ειρωνείας ο Ντόναλντ Τραμπ στο twitter, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις σε Ουάσινγκτον αλλά και άλλες πόλεις των ΗΠΑ

Σε ένα δεύτερο μήνυμα, μία ώρα αργότερα, ανέφερε ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι «σήμα κατατεθέν της δημοκρατίας μας». Και συνέχισε: «Μολονότι δεν συμφωνώ πάντα, αναγνωρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν την άποψή τους».

Περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι (κυρίως γυναίκες) συμμετείχαν στις «Πορείες των Γυναικών» που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα προκειμένου να υπερασπιστούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Παράλληλα, πολλές διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Στην Ουάσινγκτον, πολλές προσωπικότητες πήραν τον λόγο και τάχθηκαν υπέρ των διαδηλωτών: ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, οι ηθοποιοί Αμέρικα Φεράρα και Σκάρλετ Γιόχανσον, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, ακόμη και η Μαντόνα που εμφανίστηκε απρόσμενα στη σκηνή και ζήτησε «μια επανάσταση της αγάπης».

 

Tags: