Σχέδια διάλυσης της ΕΕ με… φόρα από την εκλογή Τραμπ!

Χαμόγελα στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά για τον νέο αμερικανό πρόεδρο – Συνέδριο 4 ακροδεξιών κομμάτων στη Γερμανία

Με ομιλία του  Μάρκους Πρέτσελ, συζύγου της Φράουκε Πίτρι και συμπροέδρου της AfD, άνοιξε το συνέδριο των επικεφαλής 4 ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης (από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία) στην γερμανική πόλη, Κόμπλεντς για να επεξεργαστούν από κοινού ένα σχέδιο για την διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το παρών δίνει η Μαρίν Λεπέν, που αναμένεται να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών του Μαΐου των προεδρικών εκλογών, και η οποία να κάνει την εισήγησή της στο πλευρό της Φράουκε Πέτρι, του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Στο συνέδριο βρίσκεται και ο Γκερτ Βίλντερς, επικεφαλής του ακροδεξιού ολλανδικού κόμματος της Ελευθερίας, ο οποίος καταδικάστηκε τον προηγούμενο μήνα για υποκίνηση μίσους αλλά και ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος επιδιώκει την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

Ο Πρέτσελ υποσχέθηκε «μια νέα Ευρώπη», κατήγγειλε «το πολιτικό Ισλάμ» και έπλεξε το εγκώμιο του Τραμπ, η νίκη του οποίου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έχει γίνει το πρότυπο για την ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top