Η Ευρώπη με δηλώσεις αξιωματούχων, αλλά και με τα μέσα ενημέρωσης αντιδρά ήδη ορκωμοσία Τραμπ. Η Μαρία Δεναξά μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα όλες τις τελευταίες πληροφορίες για το θέμα από το Παρίσι!

«Έκδηλη είναι η ανησυχία στην Ευρώπη για τις κινήσεις του νέου αμερικανού προέδρου. Λίγη ώρα πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε τον προστατευτισμό νέου πλανητάρχη, χωρίς να τον κατονομάζει. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολαντ είπε πως “το να κλείνουν σύνορα, όπως προτείνει αυτός που ορκίζεται σήμερα στην Ουάσιγκτον, θα απέφερε πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, στην εργασία και την ανεργία”» αποκάλυψε η Μαρία Δεναξά. 

Η γνωστή δημοσιογράφος σημείωσε πως είναι μεγάλη η ανησυχία για τις μελλοντικές σχέσεις Γαλλίας–Αμερικής. Χαρακτηριστικό της ανησυχίας είναι σχετικό tweet της γαλλικής προεδρίας, που αναφέρει ότι «είμαστε σε μια παγκόσμια οικονομία, δεν είναι επιθυμητή η απομόνωση»

Αιχμηρό όμως ήταν και το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation για τον Τραμπ, τον οποίο απεικονίζει με σφιγμένο πρόσωπο. «Ο αέρας του παίρνει τα μαλλιά και τη γραβάτα στο πρωτοσέλιδο, που έχει κεντρικό τίτλο:”Τραμπ η εκκίνηση”», σημείωσε η δημοσιογράφος.

Η Deutsche Welle εκτιμά ότι «η ΕΕ από την πλευρά της βλέπει στον Τραμπ ένα άψυχο πυροτέχνημα που ζημιώνει τα συμφέροντα της υπερδύναμης, κι αυτό γιατί όπως τονίζει,  ο νέος αμερικανός πρόεδρος συμμερίζεται τις απόψεις του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ». 

Στις πληροφορίες που θέλουν τον Τραμπ να είναι πολύ κοντά με τον Β.Πούτιν, η Μαρία Δεναξά σημείωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή πως «δεν είχε χρόνο για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη». 

 

Tags: