Το πρώην προεδρικό ζεύγος ετοίμασε ένα βίντεο, μέσω του οποίου ενημερώνει τους (πολλούς) ενδιαφερόμενους για το τι θα κάνουν από εδώ και πέρα, αφού εγκαταλείψουν τον Λευκό Οίκο. 

«Μετά από 8 χρονια επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς» λένε αρχικά και ευχαριστούν τον αμερικανικό λαό από τα βάθη της καρδιάς τους για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Οπως εξηγούν ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα, αρχικά θα πάνε διακοπές προκειμένου να αναπληρώσουν κάποιες από τις δυνάμεις που δαπάνησαν υπηρετώντας τον αμερικανικό λαό.

Η Μισελ επισημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν για λίγο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έχουν προγραμματίσει να ζήσουν για ένα διάστημα ως «κανονική οικογένεια».

Ο Μπάρακ Ομπάμα, στη συνέχεια, ανακοινώνει ότι θα δημιουργήσουν ένα ίδρυμα στο Σικάγο με όνομα Obama Foundation. Θα πρόκειται για Μουσείο, Βιβλιοθήκη και -όπως λέει ο ίδιος «ένα σημείο αναφοράς για την «πραγματική δημοκρατία».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του καλούν επίσης τον κόσμο να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του κέντρου, προκειμένου να καταθέσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τα σχέδιά τους για το τι πρέπει να συμβεί, ώστε  ο κόσμος να γίνει καλύτερος και ασφαλέστερος.


 

Tags: