Σαν επεισόδιο του "House of Cards" -Ο Τραμπ μπλέκει Λευκό Οίκο, Γερμανούς, Χόλυγουντ και Ισλάμ!

Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκωδικοποιεί τα κρυφά μηνύματα της ορκωμοσίας του νέου πλανητάρχη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το παρασκήνιο από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τα μηνύματα που θέλησε να περάσει με την πρώτη ομιλία του ο πλανητάρχης, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

«Ο κύριος Τραμπ στην ορκωμοσία του, επανέλαβε το προεκλογικό σύνθημα του, λέγοντας πως “θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι”. Μετά από αυτό, εκτιμώ πως το πολιτικό πάρτι μόλις άρχισε», είπε αρχικά ο κύριος Ιγνατίου, χαρακτηρίζοντας «συντηρητική» την όλη τελετή! 

«Ήταν αναμενόμενο… καθώς στις ΗΠΑ κυριαρχούν τα δύο άκρα. Από τη μια,  είναι οι πολύ συντηρητικοί που έχουν σύμβολα την πατρίδα και την θρησκεία και από την άλλη, είναι οι πολύ προοδευτικοί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος σημείωσε ότι αυτή η ορκωμοσία ήταν πολύ διαφορετική από τις δύο προηγούμενες, «όχι μόνο γιατί απουσίαζε το Χόλυγουντ, αλλά και γιατί όπως φαίνεται, όλα σε αυτή την χώρα αλλάζουν».

«Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Ο κύριος Τραμπ έρχεται σαν οδοστρωτήρας και ο πρώτος του στόχος είναι η γραφειοκρατία  και ο πολιτικός κόσμος, και έτσι θα πρέπει να  συγκρουστεί με τους πάντες», πρόσθεσε. 

Την ίδια ώρα, οι διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον είναι πολλές και οι συλλήψεις ακόμη περισσότερες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε και χημικά για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές, ενώ για αύριο Σάββατο έχει προγραμματιστεί μια πολύ μεγάλη διαδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 250.000 αμερικανοί! 

Ο κύριος Τραμπ ξεκινά την θητεία του, έχοντας απέναντι του ένα λαό μοιρασμένο, σημείωσε ο κύριος Ιγνατίου, υπενθυμίζοντας την  προεκλογική εκστρατεία του νυν προέδρου που ήταν γεμάτη λάσπη, ρατσισμό και μίσος. «Τώρα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και ξέρει ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτά τα συνθήματα», σημείωσε ο γνωστός δημοσιογράφος  

Στο ερώτημα της κας Ζαχαρέα «ποια στάση θα κρατήσει ο Τραμπ απέναντι στην Ελλάδα», ο κύριος Ιγνατίου εκτίμησε ότι τόσο η Ελλάδα, όσο η Τουρκία και η Κύπρος θα πρέπει να περιμένουν.

«Οι τρεις χώρες παρουσίασαν με πάθος τις απόψεις τους στα νέα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα έστειλε δύο υπουργούς στις ΗΠΑ, τους κ.κ Παππά και Καμμένο, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου είχε επισκεφτεί την Αμερική ο κύριος Κοτζιάς. Η Τουρκία έστειλε σήμερα Παρασκευή τον κύριο Τσαβούσογλου, αλλά οι αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης δεν έχουν ληφθεί ακόμη», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος  .

«Ο Τραμπ θέλει πάντως να τα βρει με την Λαγκάρντ» υπογράμμισε, μιλώντας για την Ελλάδα και το ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, ανάμεσα στην Αμερική και την Τουρκία υπάρχει τώρα «ένα στοιχείο σύγκρουσης, και αυτό είναι το γεγονός ότι ο κύριος Τραμπ έδειξε ότι είναι ένας φανατικός χριστιανός, ενώ ο κύριος Ερντογάν είναι ένας φανατικός Ισλαμιστής».

Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφοςεξέφρασε την απορία «τι θα συμβεί αν ο Τραμπ υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση του και απελάσει 3.000.000 μετανάστες, ανάμεσα τους και 1,5 εκατ. μουσουλμάνους ;»

Αναφερόμενος ειδικά στην σχέση ΗΠΑ-Ευρώπης, είπε ότι  «είμαστε σε πορεία σύγκρουσης. Ο Τραμπ μιλά για την Ευρώπη της Γερμανίας και αυτό δεν του αρέσει καθόλου». 

Όσον αφορά στην Ρωσία,  η στάση του Τραμπ θεωρείται «ερμαφρόδιτη» . Οι αναλυτές πάντως, όπως είπε ο κύριος Ιγνατίου, πιστεύουν ότι  ο αμερικανός πρόεδρος θα τα βρει με τον Πούτιν.

Κλείνοντας ο κύριος Ιγνατίου, σημείωσε με νόημα, πως «σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει έντονο το στοιχείο του χριστιανισμού που μας ενδιαφέρει σαν χώρα», παραπέμποντας σε μια από τις δηλώσεις του ελληνικής καταγωγής συμβούλου του Τραμπ, Ρέινς Πρίμπους, ο οποίος δήλωσε «πως η εκλογή του ήταν θέλημα θεού». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top