ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ορκωμοσία Ομπάμα: Αισθητά λιγότερος ο κόσμος-ΦΩΤΟ

Περισσότερη φασαρία έκαναν όσοι διαδήλωναν κατά της πολιτικής Τραμπ, παρά οι φίλοι και οι θαυμαστές του.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ορκωμοσία Ομπάμα: Αισθητά λιγότερος ο

Ο κόσμος που μαζεύτηκε σήμερα, Παρασκευή, για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, δεν χαρακτηριζόταν ούτε από το ίδιο πάθος ούτε από την ίδια ένταση που είχαν τα 2 εκατομμύρια παθιασμένων Αμερικανών που είχαν παρακολουθήσει τον Ομπάμα, το 2009.

Περισσότερη φασαρία έκαναν όσοι διαδήλωναν κατά της πολιτικής Τραμπ, παρά οι φίλοι και οι θαυμαστές του. Οι πρώτες φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τη φτωχή προσέλευση του κόσμου στην ορκωμοσία κυκλοφόρησαν ήδη στο διαδίκτυο.  

Οι άνθρωποι στην αγορά της Ουάσιγκτον έβλεπαν ότι υπάρχει μια ανεξήγητη ηρεμία, εδώ και μερικές ημέρες. «Περίμενα να έχω πολλή δουλειά αυτή την εβδομάδα, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει κανείς», παραπονιόταν ένας οδηγός ταξί, που ζει στο Μέριλαντ εδώ και σαράντα χρόνια και παρακολούθησε όλες τις ορκωμοσίες των προέδρων από τον Ρήγκαν και μετά. «Δεν έχει καμία σχέση με την ορκωμοσία του Ομπάμα, όπου νιώθαμε ένα είδος ηλεκτρισμού τρεις ή τέσσερις ημέρες νωρίτερα», προσθέτει.

Αυτή ήταν η εικόνα της Ουάσινγκτον το πρωί της Παρασκευής:


Αντίθετα, τον Ιανουάριο του 2009 ένα πλήθος-ρεκόρ, 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, είχε πλημμυρίσει το Mall για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία Ομπάμα.



Ο Τραμπ ανησυχούσε εδώ και μέρες ότι δεν θα έχει κόσμο. Προσπάθησε με κάθε τρόπο, κυρίως μέσω του ίντερνετ, να οργανώσει τους οπαδούς του, αγοράζοντας διαφημιστικό χώρο στο Facebook. «Αυτή η ορκωμοσία είναι η δική μας στιγμή στην αμερικανική ιστορία, θέλω να είστε μαζί μου αυτή την ημέρα. Θα είναι πολύ θεαματικό» υποσχέθηκε ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στο Facebook.
Πιστός στο υπερβολικό στιλ του, ο Τραμπ προέβλεψε ότι θα υπάρξει «μια απίστευτη προσέλευση, ίσως ρεκόρ». Αλλά αυτό το σενάριο στάθηκε αδύνατο για έναν πρόεδρο που μπήκε στον Λευκό Οίκο με την χαμηλότερη δημοτικότητα στην ιστορία: μόνο 40% είναι οι θετικές γνώμες για εκείνον, ενώ για τον Ομπάμα ήταν 79% το 2009.



Μάλιστα, το MSNBC εκτίμησε ότι στην ορκωμοσία Τραμπ δεν είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 10.000 άνθρωποι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top