Βιβλίο ξεμπροστιάζει πάνω από 200 παιδόφιλους - Προκαλεί αϋπνία στο Βατικανό

Η "Ασέλγεια", του Εμιλιάνο Φιτιπάλντι, κυκλοφορεί και αποκαλύπτει

Βιβλίο ξεμπροστιάζει πάνω από 200 παιδόφιλους - Προκαλεί

Στις 19 Ιανουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο «Ασέλγεια», του συγγραφέα και δημοσιογράφου Εμιλιάνο Φιτιπάλντι, που βγάζει στη φόρα τα στοιχεία όλων των ιερωμένων που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Στοιχεία ιερέων, επισκόπων και καρδιναλίων από όλο τον κόσμο, που έχουν εμπλακεί σε σεξουαλικά σκάνδαλα αλλά εξακολουθούν να προστατεύονται, θα δουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τον συγγραφέα. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους αυτούς, τα θύματά τους τιμωρούνται με σωματική κακοποίηση και με περιφρόνηση.

Ο αρρωστημένος πόθος στον κύκλο των ιερέων αποτελεί, μάλιστα, σημείο επαφής ανάμεσα στους κληρικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμα και “λόμπι”, όσων τρέφουν ανάλογες σεξουαλικές τάσεις.

Ο Φιτιπάλντι γράφει ότι οι Ιταλοί ιερείς στους οποίους έχει ασκηθεί καταγγελία για ασέλγεια ανηλίκων είναι πάνω από 200. Μεγάλος αριθμός αποκαλύφθηκε από την έρευνα Spotlight του 2002 της εφημερίδας Boston Globe. «Στην Ιταλία το σκάνδαλο δεν ξέσπασε ποτέ, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιρλανδία ή το Βέλγιο», ισχυρίζεται ο συγγραφέας.

«Το βασικό μήνυμα του βιβλίου είναι ακριβώς αυτό, ότι, δηλαδή, η παιδοφιλία δεν αντιμετωπίζεται με επαρκή δύναμη. Σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου κι αν κοιτάξεις, η εκκλησία εξακολουθεί να προστατεύει την ιδιωτικότητα παιδόφιλων και τον καρδιναλίων που τους καλύπτουν» δήλωσε ο Φιτιπάλντι σε μια συνέντευξή του στη Guardian.

«Ο πάπας δεν υπερασπίζεται άμεσα τους παιδόφιλους, αλλά δεν κάνει και τίποτα για να το σταματήσει» συνέχισε. «Υπό τη ματιά του, οι ιερείς έχουν ομερτά (σσ. κώδικας σιωπής) και καλύπτονται από την εκκλησία. Το Βατικανό, αντί να κυνηγάει τους παιδόφιλους, προτιμάει να κυνηγάει εμάς τους δημοσιογράφους».

Το Βατικανό, μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση σε αυτόν τον ισχυρισμό, παρά το σχετικό αίτημα της εφημερίδας.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που αναφέρει ο Φιτιπάλτνι είναι και αυτή στην Καλαβρία με τον “ιερέα Αντονέλο Τροπέα να εντοπίζεται τον Μάρτιο του 2015 από την αστυνομία στο αυτοκίνητο με έναν 17χρονο, χάρη στην εφαρμογή Grindr για συναντήσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων”. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, ο ιερέας πλήρωσε 20 ευρώ τον ανήλικο για τις υπηρεσίες του και παρότι διενεργήθηκε έρευνα για τη συνεύρεσή του με τον 17χρονο, ο Τροπέα εξακολούθησε να είναι μέλος του κλήρου.

Άλλη υπόθεση είναι αυτή του επισκόπου Φράνκο Λεγκροτάλιε, στο Οστούνι του Μπρίντιζι. Παρότι ο επίσκοπος καταδικάστηκε το 2000 για σεξουαλική βία δύο ανήλικων κοριτσιών, συνέχισε να είναι κληρικός και δέκα χρόνια αργότερα, μάλιστα, τοποθετήθηκε σε εκκλησία της περιοχής. Τον Μάιο του 2016, πάντως, εντοπίστηκαν 2.500 παιδοπορνογραφικές εικόνες στον υπολογιστή του, σε φακέλους που έφεραν τα ονόματα Αγίων.

Την ίδια στιγμή, ο ιερέας Αντρέα Κοντίν, που ερευνάται για υπόθεση πορνείας από την εισαγγελία της Πάντοβα, μαγνητοσκοπούσε τις ερωτικές περιπτύξεις του με γυναίκες, καταχωρώντας τα ερασιτεχνικά πορνό βίντεο στον υπολογιστή του, με το όνομα των προκαθήμενων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

(Ο συγγραφέας του βιβλίου)

Στην Κατάνια της Σικελίας ένας επίσκοπος, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του, τον περασμένο Αύγουστο, απείλησε με μαχαίρι έναν ανήλικο, με στόχο να του προσφέρει σεξουαλικές χάρες.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος στο βιβλίο του, ακόμα και σήμερα στο Βατικανό οι επίσκοποι δεν είναι υποχρεωμένοι να καταγγείλουν τους συναδέλφους τους που εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα, με αποτέλεσμα οι δράστες να παραμένουν ενεργά μέλη της εκκλησίας, ατιμώρητοι.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η περίπτωση εμπλεκόμενων σε σεξουαλικά σκάνδαλα, όπως ο Μάουρο Ιντζόλι από την Κρεμόνα, που, παρότι καταδικάζονται σε φυλάκιση και απομακρύνονται για ένα χρονικό διάστημα, γίνονται και πάλι αποδεκτοί από την εκκλησία. Ο Ιντζόλι, μάλιστα, καταδικάστηκε επί Πάπα Βενέδικτου, ανέλαβε, όμως, εκ νέου τα καθήκοντά του με επικεφαλής της Αγίας Έδρας τον Πάπα Φραγκίσκο. Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές τον καταδίωκαν κι ένας δικαστής κατηγόρησε το Βατικανό ότι απέκρυψε αρχεία και στοιχεία. «Το Βατικανό αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, γιατί η υπόθεση θεωρείται παπικό μυστικό», υποστηρίζει ο Φιτιπάλντι.

Στο βιβλίο «Ασέλγεια», περιγράφονται δεκάδες περιπτώσεις που δημοσιεύτηκαν σε καθημερινές ιταλικές εφημερίδες ξεχωριστά, που, όμως, όταν ενωθούν, σχηματίζουν ένα τρομακτικό μωσαϊκό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top