ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στο Κιργιστάν – Σαν να έπεσε ΒΟΜΒΑ

Συντρίμμια και χαλάσματα παντού

Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες από το σημείο της νέας αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κιργιστάν, όταν ένα εμπορικό αεροσκάφος των Turkish Airlines συνετρίβη πάνω σε σπίτια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος, που μετέφερε εμπορεύματα από το Χονγκ Κονγκ στην Κωνσταντινούπολη. 

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις, το δυστύχημα οφείλεται σε "σφάλμα του πιλότου", όπως μετέδωσε το AFP.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κιργιστάν Μουχαμετκαλί Αμπουλκαζίγιεφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Τουλάχιστον 15 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και οι τέσσερις πιλότοι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Κιτγιστάν.

Ένα ακόμη μέλος του πληρώματος ανασύρθηκε ζωντανό, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Σωστικά συνεργεία βρίσκονται στο σημείο, αναζητώντας επιζώντες, αλλά οι φόβοι είναι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περισσότερο.

«Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες. Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top