ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ! Προσφυγόπουλο έπαθε κρυοπαγήματα στα πόδια πηγαίνοντας στη Σερβία

Παράτησαν πρόσφυγες μέσα στα χιόνια

Προσφυγόπουλο έπαθε κρυοπαγήματα στα πόδια

Οι εικόνες ντροπής που είδαμε να εκτυλίσσονται στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, ο οποίος θάφτηκε από τα χιόνια επαναλήφθηκαν στη Σερβία, όπου οι υπεύθυνοι παράτησαν τους πρόσφυγες στα χιόνια και τους άφησαν να φάνε μέσα στο κρύο και την παγωνιά.

Την ίδια ώρα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημοσιεύουν στον λογαριασμό τους στο Twitter μια φωτογραφία σοκ, που αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας που ζουν η πρόσφυγες.

 

 

Στη φωτογραφία αυτή απεικονίζεται ένα μικρό κοριτσάκι το οποίο έχει πάθει κρυοπαγήματα στα πόδια, καθώς έφτασε περπατώντας με τους γονείς του από την ΠΓΔΜ στη Σερβία.

«Αυτό το μικρό κορίτσι έφτασε σήμερα στη Σερβία από την ΠΓΔΜ. Αυτό είναι που προκαλεί ο συνδυασμός κρύου και σκληρής συνοριακής πολιτικής στα πόδια σου» είναι το μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία.

Το Reuters από την άλλη δημοσίευσε φωτογραφίες, γροθιά στο στομάχι, με πρόσφυγες στη Σερβία που στέκονται απροστάτευτοι στην ουρά μέσα στα χιόνια και στο κρύο, περιμένοντας να πάρουν συσσίτιο.

Το πιο ανατριχιαστικό απ’ όλα δε είναι ότι οι φωτογραφίες αυτές φέρνουν αμέσως στο νου εικόνες που ολόκληρη η ανθρωπότητα θέλει να ξεχάσει, από τα κολαστήρια των Ναζί, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top