ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ! Γάλλοι αστυνομικοί παίρνουν από τους πρόσφυγες τις κουβέρτες τους παρά το ψύχος

Απίστευτη καταγγελία από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Γάλλοι αστυνομικοί παίρνουν από τους πρόσφυγες κουβέρτες

Απαράδεκτες πρακτικές της γαλλικής αστυνομίας, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των προσφύγων καταγγέλλουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ενώ κατηγορεί τους Γάλλους αστυνομικούς για βίαιη συμπεριφορά εναντίον τους.

Οι καιρικές συνθήκες και στη Γαλλία είναι εξαιρετικά δυσμενείς, με τον υδράργυρο να έχει πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. Αυτό όμως δεν πτόησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι σύμφωνα με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» έφτασαν στο σημείο να κατάσχουν τις κουβέρτες των προσφύγων, χρησιμοποιώντας ακόμα και δακρυγόνα για να τους τουςύσουν.

Όπως αναφέρει η γνωστή ΜΚΟ, μέσα σε μια εβδομάδα, οκτώ πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στα ιατρεία της με υποθερμία, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα.

Άλλωστε όπως υπογραμμίζει μετά την εκκένωση του Καλαί, πολλοί είναι οι πρόσφυγες που πήγαν στο Παρίσι και πλέον στήνουν αυτοσχέδιους καταυλισμούς σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η γαλλική αστυνομία έκρινε σκόπιμο να διαλύσει τους καταυλισμούς αυτούς, ώστε να αποκαταστήσει την εικόνα του Παρισιού και δεν δίστασε να καταφύγει σε ακραία μέσα, όπως το να κατάσχει τις κουβέρτες των προσφύγων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top