VIDEO ΣΟΚ: Η στιγμή που ο μακελάρης της Φλόριντα ανοίγει ΠΥΡ στο αεροδρόμιο

Η κάμερα κατέγραψε το δολοφονικό του αμόκ

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε το ΤΜΖ ένα video ντοκουμέντο, που καταγράφει το δολοφονικό αμόκ του μακελάρης της Φλόριντα, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα στο αεροδρόμιο Φορτ Λότερντεϊλ, πυροβολώντας αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι και άλλοι 6 να τραυματιστούν.

Όπως θα δείτε και στα σοκαριστικά πλάνα, ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγο, περπατά ήρεμα και με σχετικά γρήγορα βήματα στον τερματικό σταθμό κοντά στον χώρο των αποσκευών.

Στο αριστερό του χέρι κρατά ένα μπουφάν και στη συνέχεια εν ριπή οφθαλμού με το δεξί του χέρι βγάζει το όπλο και αρχίζει να πυροβολεί όποιον βρίσκει μπροστά του.

Γύρω του διακρίνονται άλλοι επιβάτες, οι οποίοι χρειάζονται κάποια δευτερόλεπτα για να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Μια γυναίκα κρύβεται πίσω από ένα καρότσι αποσκευών, άλλοι πέφτουν στο πάτωμα.

Ο ένοπλος εμφανίζεται συνολικά για 5 δευτερόλεπτα στο video που διαρκεί 20 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τις αρχές, ο φερόμενος ως δράστης, ο Εστεμπάν Σαντιάγκο, συνέχισε να πυροβολεί έως ότου να του τελειώσουν οι σφαίρες, κατόπιν παραδόθηκε χωρίς να αντισταθεί στις αρχές.

Ο Σαντιάγκο διώκεται για διάπραξη βίαιων ενεργειών σε αεροδρόμιο κι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου της Φλόριντας. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, αναφορικά με τα κίνητρά του, περιλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο δράστης, πρώην στρατιώτης της Εθνοφρουράς και βετεράνος στο Ιράκ, έπασχε από ψυχικά προβλήματα.

Η θεία του λίγο μετά το μακελειό είχε δηλώσει πως ο Σαντιάγο «έχασε το μυαλό του»  μετά την υπηρεσία του στο Ιράκ. Σημείωσε μάλιστα ότι ο δράστης έχει μεγαλώσει στο Πουέρτο Ρίκο και πως επέστρεψε στο νησί μετά την υπηρεσία του στη Μέση Ανατολή και νοσηλεύτηκε με ψυχολογικά προβλήματα.

Παράλληλα, η θεία του είπε πως πρόσφατα βρήκε δουλειά ως security στην Αλάκα, και έγινε πατέρας τον περασμένο χρόνο. Ο αδερφός του από την άλλη, δήλωσε στο NBC, πως ο Σαντιάγο λάμβανε ακόμα βοήθεια για τα ψυχολογικά του προβλήματα, ενώ είχε στην κατοχή του όπλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top