Βενεζουέλα: Ζωντανοί οι 13 επιβαίνοντες ελικοπτέρου που χάθηκε στις 30 Δεκεμβρίου

Επί πέντε ημέρες γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του

 Ζωντανοί οι 13 επιβαίνοντες ελικοπτέρου

Ζωντανά εντοπίστηκαν τα 13 άτομα που επέβαιναν σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο εξαφανίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου πάνω από τη ζούγκλα του Αμαζονίου στη νότια Βενεζουέλα, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι αρχές μάς κάλεσαν για να μας ενημερώσουν ότι έχουν εντοπιστεί, ότι είναι όλοι καλά, ότι υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις στον καταυλισμό Λα Εζμεράλντα (στην Πολιτεία Αμαζόνας της Βενεζουέλας), είπαν ότι σύντομα θα μας πουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι ζωντανοί», είπε ένας από τους συγγενείς των επιβαινόντων στο ελικόπτερο, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Στις 30 Δεκεμβρίου, το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Πουέρτο Αγιακούτσο και αναμενόταν να φτάσει λίγες ώρες αργότερα στον καταυλισμό Λα Εζμεράλντα, όμως εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ, ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.

Επί πέντε ημέρες γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας δεν έδωσε πληροφορίες για το πού εντοπίστηκε.

Όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης της Πολιτείας Αμαζόνας Λιμπόριο Γκαρούγια, το ελικόπτερο εντόπισαν μέλη της φυλής Γεκουάνα στις πλαγιές του Σέρο Ντούιντα, ενός βουνού στη νότια Βενεζουέλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top