Το φέριμποτ από την αποβάθρα Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης φέρεται να πήρε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ Ρέινα, σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής Ακσάμ, ο δράστης πέρασε στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα, και από εκεί πήγε στο Μπαλικεσίρ για να φτάσει στις ακτές του Αιγαίου και από εκεί πέρασε στα ελληνικά νησιά.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι δράστες είναι δύο και ότι ο δεύτερος, διέφυγε με ταξί από το σημείο της επίθεσης. 

Το δημοσίευμα, επίσης,  αναφέρει πως ο μακελάρης του Reina πρέπει να είχε ως δίκτυο υποστήριξης τρεις οικογένειες στο Ικόνιο και τη Σμύρνη.

Πάντως, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά τους χώρους του νυχτερινού κέντρου και εικάζεται ότι πήγε στο Ρέινα μία εβδομάδα πριν από το χτύπημα για να εξερευνήσει το χώρο για μισή ώρα περίπου.

Τρεις οι δράστες λέει αυτόπτης μάρτυρας

Μία μαρτυρία που αλλάζει τα δεδομένα για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης φιλοξενεί η αραβική ιστοσελίδα, Al Arabiya.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του Σαουδάραβα, Χασάν Κασόγκι, ο οποίος επέζησε της επίθεσης, «οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα».

«Άκουσα κάποιον να ουρλιάζει "γιατί αυτή θέλει να μας σκοτώσει;"...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κασόγκι.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε, αλλά και το πώς έσωσε τη σύζυγό του.

«Ο τρομοκράτης πήγαινε από τραπέζι σε τραπέζι και σκότωνε ανθρώπους», είπε.

«Μετά ανέβηκε στον επάνω όροφο. Εκείνη την ώρα πέταξα τη γυναίκα μου Μεριέμ στη θάλασσα και οι άλλοι φίλοι μου από τη Σαουδική Αραβία έκαναν το ίδιο με τις γυναίκες τους. Σώσαμε έτσι τέσσερις γυναίκες», τόνισε.

Tags: