Τραμπ: Ξηλώνει μεταρρυθμίσεις και ράβει κοστούμι για την ορκωμοσία του

Στη νέα γειτονιά των Ομπάμα μετακομίζει η κόρη του, Ιβάνκα!

Πριν ακόμα ορκιστεί και αναλάβει επισήμως καθήκοντα στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόναλντ Τραμπ ανασκουμπώθηκε και έδειξε ξεκάθαρα τη διάθεση του να ...ξηλώσει το καμάρι του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, το «ObamaCare».  

Εν τω μεταξύ, συν γυναιξί και τέκνοις ορκίστηκαν τα νέα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, η πλειοψηφία του οποίου επίσης πρόσκειται στον Τραμπ.  

Ο νέος πλανητάρχης φαίνεται να αδιαφορεί για τα σχόλια που ξεσήκωσε βίντεο, το οποίο τον δείχνει να γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου, δίπλα σε έναν καταδικασμένο εγκληματία ..."φίλο" του τελευταίου μεγάλου νονού, Τζον Γκότι. 

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Τραμπ, είναι η τελετή ορκωμοσίας του, στις 20 Ιανουαρίου, η οποία θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια. 

Την ίδια ώρα, το δεξί χέρι του μεγιστάνα,  η κόρη του Ιβάνκα ετοιμάζει τις βαλίτσες της για Ουάσινγκτον. Μετακομίζει σε σπίτι αξίας 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην πιο διάσημη συνοικία της αμερικανικής πρωτεύουσας, στην ίδια γειτονιά που θα μείνουν και οι Ομπάμα. Το πανάκριβο σπίτι των έξι υπνοδωματίων της Ιβάνκα  έχει μοντέρνο στιλ και χτίστηκε το 1923.

Τι είναι το Obamacare

Ήταν μεταρρύθμιση του Ομπάμα στο εθνικό σύστημα υγείας χάρη στην οποία μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός των μη ασφαλισμένων αμερικανών. Ο Ομπάμα χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη με τους αντιδρώντες Ρεπουμπλικανούς. Πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν είχαν ασφάλιση πριν ο νόμος Obamacare τεθεί σε εφαρμοφή την 1η Ιανουαρίου 2014. Οι πολίτες δέχονταν πρόστιμο αν δεν είχαν ασφάλιση, κάτι που άλλαξε ιστορικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου μόνοι οι πλούσιοι και οι υψηλόμισθοι είχαν κοινωνική ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη. Ο νόμος του Ομπάμα προέβλεπε ότι οι χαμηλόμισθοι και τα ασθενέστερα στρώματα θα δέχονται επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για να πληρώσουν την ιατρική τους κάλυψη. Ο νόμος προέβλεπε μάλιστα ειδικά κριτήρια για να αποκτούν ασφάλιση οι φτωχότεροι 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top