ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ: Αεροπλάνο απογειώθηκε το 2017 και προσγειώθηκε στο... 2016!

Η πτήση ξεκίνησε το 2017, αλλά οι επιβάτες πάτησαν στη γη το 2016

Αεροπλάνο έκανε ταξίδι στο χρόνο

Ποιος δεν έχει σκεφτεί ότι θα ήθελε να γυρίσει πίσω ή μπροστά το χρόνο και θα ήθελε να αλλάξει πράγματα ή να προλάβει καταστάσεις; 

Και να μην το έχει σκεφτεί από μόνος του, σίγουρα το έχει δει σε κάποια ταινία και είναι δεδομένο ότι μετά μπήκε στο… τρυπάκι να κάνει αυτή τη σκέψη. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας και στις δύο περιπτώσεις θα έλεγε κανείς και στην «πραγματική ζωή» είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει πράξη. Να που όμως συνέβη και τώρα κανείς δεν μπορεί να το… «χωνέψει»!

Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, να είσαι επιβάτης πτήσης που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και να γυρίζεις στην προηγούμενη χρονιά! Για του λόγου το αληθές, υπήρξε πτήση που απογειώθηκε την 1η Ιανουαρίου 2017 και προσγειώθηκε στο 2016 και συγκεκριμένα στις 31 Δεκεμβρίου 2016!

Βέβαια, εν προκειμένω η εξήγηση δεν είναι και τόσο δύσκολη: αφορά στη διαφορά ώρας που υπάρχει ανάμεσα στη χώρα απογείωσης και στη χώρα προσγείωσης του αεροσκάφους, που είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 16 ώρες!

Η πτήση της United airlines UA890 (Boeing 787-909) απογειώθηκε από την Σαγκάη (Sanghai Pudong International Airport) την 1η Ιανουαρίου του 2017 με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου και προσγειώθηκε την 31η Δεκεμβρίου. 

Τι και αν πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό ταξίδι πίσω στο χρόνο, το να είσαι στην εν λόγω πτήση είναι κάτι που λογικά πολλοί από εμάς θα ζήλευαν!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top