Συνέλαβαν συνεργό του μακελάρη του Βερολίνου σε καταυλισμό προσφύγων

«Για το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά ευθύνεται η αστυνομία»

Συνέλαβαν συνεργό του μακελάρη του Βερολίνου

Επιχείρηση σκούπα πραγματοποίησε στο Βερολίνο η γερμανική αστυνομία σε καταυλισμό προσφύγων στο Βερολίνο, συλλαμβάνοντας έναν ύποπτο, ως συνεργό του Ανίς Αμρί, ο οποίος αιματοκύλησε τη χριστουγεννιάτικη αγορά παραμονές Χριστουγέννων.

Πρόκειται για έναν 26χρονο Τυνήσιο, ο οποίος πιστεύεται ότι γνώριζε τα σχέδια του μακελάρη του Βερολίνου και πιθανόν τον βοήθησε να προετοιμάσει το χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στην Εκκλησία της Μνήμης.

Μάλιστα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και δεύτερου συνεργού, καθώς είναι πλέον βέβαιες ότι ο Τυνήσιος Αμρί είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο υποστήριξης στη Γερμανία, μιας και κατόρθωσε να εγκαταλείψει τη χώρα και να φτάσει ανενόχλητος στην Ιταλία, όπου και έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου.

Την ίδια ώρα, εγκαλείται η γερμανική αστυνομία για τα τραγικά λάθη που διέπραξε, αφού επί ένα χρόνο παρακολουθούσε τον 24χρονο μακελάρη για να εξακριβώσουν πόσο επικίνδυνος ήταν, όμως δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την τρομοκρατική επίθεση.

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος με άρθρο του στην FAZ τόνισε ότι ήδη έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημιουργία κέντρων κράτησης και απέλασης για μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top